Ion Ţiriac, atacat dur: „Să nu mai joace rolul de poliţist bun şi poliţist rău!”

Coordonatorul general al Primăriei Madrid, Luis Cueto, i-a replicat şi el lui Ion Ţiriac, care a ameninţat că se gândeşte să mute turneul din capitala Spaniei din cauza divergenţelor financiare cu autorităţile din Madrid.

17 iul. 2018, 13:48
Ion Ţiriac, atacat dur: „Să nu mai joace rolul de poliţist bun şi poliţist rău!”

Ion Ţiriac o atacase pe Manuela Carmena, primarul Madridului, despre care afirmase că este singurul edil cu care nu s-a înţeles, acesta fiind motivul pentru care se gândeşte să mute turneul. „Ţiriac a făcut declaraţii deplasate despre primarul oraşului„, a declarat Cueto, potrivit El Diario, după ce autorităţile din Madrid s-au întâlnit din nou cu reprezentanţii lui Ion Ţiriac. Cueto l-a atacat pe Ţiriac pentru tactica agresivă adoptată la negocieri. „Să nu mai joace rolul de poliţist bun şi poliţist rău. Nu este obişnuit să poarte negocieri în interes public, ci doar în interes propriu„, a mai spus acesta.

Ion Ţiriac ameninţase că va muta turneul dacă nu va primi o ofertă de nerefuzat până pe 1 august. „Madridul nu are interesul să continue cu turneul și există alte două orașe care îl doresc, din Germania și Rusia. Îmi pare rău, gata, nu mai pot aștepta! S-a ajuns prea departe. Munchen, Berlin și Moscova sunt foarte interesate de turneu și vor să construiască arene și să ofere bani mai mulți. Mi-am dorit să reziste pe viață acest turneu în Spania, dar nu am primit niciun răspuns. Iar dacă o altă țară îmi face o ofertă, n-am altă posibilitate decât să îi dau curs. Aștept un răspuns până pe 1 august, acesta este termenul limită„, spusese Țiriac pentru El Mundo.

Actuala înţelegere cu Primăria din Madrid, în urma căreia Ţiriac primeşte şapte milioane de euro pe an, expiră în 2021.

Competiţia de la „Caja Magica” aduce oficialităţilor din Madrid, pe lângă expunere la nivel global, beneficii în valoare de 107 milioane de euro anual. Turneul din capitala Spaniei este de categorie Masters la masculin şi Premier Mandatory la feminin.

Potrivit jurnaliştilor spanioli, profitul total pe care turneul i-l aduce lui Ţiriac este de 35 de milioane de dolari (29,5 milioane de euro) pe an.

Românul a solicitat şi construcţia unei noi săli, cu o capacitate de 10.000 de locuri.


loading...