Ion Ţiriac, dezvăluirea la care nimeni nu se gândea. Miliardarul a vorbit despre religia sa: nu este nici ortodox, nici catolic!

Miliardarul Ion Ţiriac nu este ortodox, aşa cum s-ar fi putut bănui, dar nici catolic, a doua religie, ca reprezentare, din România. Ţiriac a declarat, în urmă cu 15 ani, că este mormon, religie considerată "a bogaţilor".

15 aug. 2023, 08:26
Ion Ţiriac, dezvăluirea la care nimeni nu se gândea. Miliardarul a vorbit despre religia sa: nu este nici ortodox, nici catolic!

Ion Țiriac nu a vorbit despre acest subiect de prea multe ori, dar a dezvăluit în 2008 că el este, de fapt, mormon. El spunea și că nu se ascunde și în niciun caz nu îi este rușine.

„Eu sunt mormon, ţi-am spus că sunt mormon. Ştiai treaba asta. Nu mă ascund niciunde”, spunea el într-un interviu acordat lui Marius Tucă, potrivit Fanatik.

Această religie este numită și cea a milionarilor, având în vedere că printre adepții ei sunt unii dintre cei mai bogați oameni din lume.

Religia mormonă este cunoscută oficial ca Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Este o religie creștină fondată în secolul al XIX-lea în Statele Unite ale Americii de către Joseph Smith.

Citeşte şi: Florin Salam, în stare gravă? Manelistul apare pe perfuzii într-un spital din străinătate. Fanii sunt îngrijorați: „Nu îmi face plăcere să fac acest anunț”

Mormoni sunt denumiți și sfinții din zilele din urmă pentru a sublinia credința lor că această biserică reprezintă restaurarea adevăratei doctrine și a preoției creștine, întrucât ei consideră că creștinismul original ar fi suferit schimbări și corupții în cursul timpului.

Conform mormonilor, preoția creștină autentică a fost restabilită prin intermediul lui Joseph Smith. Ei susțin că preoția a fost transferată de la apostoli originali și că astăzi există preoți și lideri care dețin această preoție.

Mormoni cred într-un Dumnezeu supranatural și în Isus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu și Mântuitor al omenirii. Ei cred că Isus Hristos a jucat un rol esențial în planul de mântuire al lui Dumnezeu.

Citeşte şi: Motivul pentru care Maria Ilioiu a încercat să-și ia viața. Andrei a fost cel care a sunat imediat la salvare după ce a fost înștiințat de videoclipurile postate pe contul de social media