Ion Țiriac îi desființează pe antrenorii din ziua de azi: „Sunt oameni care le desfac jucătorilor o sticlă cu apă, și câştigă mulți bani pentru asta”

Ion Țiriac a lansat critici dure la adresa antrenorilor din ziua de azi, și a dezvăluit care a fost singurul om din cariera sa pe care l-a considerat un adevărat mentor.

03 iun. 2021, 15:50
Ion Țiriac îi desființează pe antrenorii din ziua de azi: „Sunt oameni care le desfac jucătorilor o sticlă cu apă, și câştigă mulți bani pentru asta”

Ion Țiriac, în vârstă de 82 de ani, a aruncat critici dure la adresa antrenorilor din ziua de azi, pe motiv că aceștia nu se implică cu adevărat în dezvoltarea sportivilor. Marele tenismen a mai menționat că niciodată nu și-a dorit să lucreze cu un antrenor celebru.

„Am fost fascinat de dezvoltarea jucătorilor încă dintr-un stadiu incipient. Nu am vrut niciodată să lucrez cu un jucător consacrat! Am vrut să-i construiesc pe băieți, să-i modelez și să-i conduc. În zilele noastre, antrenorii sunt oameni care le desfac jucătorilor o sticlă cu apă, racordează racheta și închiriază un teren de antrenament – și câştigă mulți bani pentru asta. Jucătorii au adesea un psiholog, fizioterapeut și orice altceva există.”, a declarat Țiriac.

Ion Țiriac:”Dacă iei un jucător de jos și îl duci sus, se poate spune că a ai avut noroc”

Tensimenul a mai mărturisit care a fost singurul antrenor din cariera sa  de la care a avut de învățat și pe care și-l amintește ca fiind un mentor.

„Dacă mergeți astăzi la un turneu, sunt șapte persoane alături de un jucător în avion. Pe vremea aceea nu aveam pe nimeni! Singurul antrenor de la care am învățat ceva a fost Harry Hopman. Dacă iei un jucător de jos și îl duci sus, se poate spune că a ai avut noroc. Dar dacă faci asta de trei sau patru ori – timp de 10 – 15 ani, așa cum am făcut eu, atunci trebuie să fi făcut unele lucruri bine. Atât ca antrenor, cât și ca manager, le-am făcut pe amândouă în același timp. Îmi pare rău, dar sunt foarte nemulțumit de asta”