Ion Ţiriac, mesaj categoric la adresa lui Rafael Nadal şi Roger Federer. „Sunt jucători mari, dar…”

Ion Ţiriac nu este în relaţii tocmai bune cu Rafael Nadal şi Roger Federer, iar ultima sa declaraţie nu a făcut altceva dfecât să pună paie peste foc.

24 apr. 2018, 08:13
Ion Ţiriac, mesaj categoric la adresa lui Rafael Nadal şi Roger Federer. „Sunt jucători mari, dar…”

Ion Ţiriac a declarat că sportul este „mai puternic” decât marii campioni. În opinia sa, Federer şi Nadal, care a câştigat pentru a 11-a oară turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, „au schimbat lumea”, dar tenisul nu va intra în criză după retragerea lor.

Religia la care au trecut miliardarii lumii. Ion Ţiriac s-a convertit şi el la acest cult

Întrebat cum va arăta viitorul acestui sport fără Nadal şi Federer, Ţiriac a amintit că tenisul a supravieţuit retragerii unor jucători ca australienii Rod Laver, Ken Rosewall sau Roy Emerson, americanul Jimmy Connors sau românul Ilie Năstase.

„Mi-aţi pus aceeaşi întrebare acum patruzeci de ani, dacă tenisul va rezista fără Laver, Rosewall, Emerson şi toţi ceilalţi. Acum treizeci de ani am fost întrebat ce se va întâmpla fără Connors sau Năstase. Federer şi Nadal au schimbat lumea, dar nu şi sportul. Amândoi sunt jucători mari, dar sportul a fost întotdeauna mai puternic”, a spus Ion Ţiriac.

Nadal, 31 de ani, şi Federer, 36 de ani, au câştigat împreună ultimele cinci turnee de Mare Şlem.