Ion Ţiriac: Niciun sportiv din România nu valorează nici 5% din cât înseamnă Simona Halep

Simona Halep a fost eliminată încă din faza grupelor la Turneul Campioanelor, de la Singapore, dar cel mai bogat român, Ion Ţiriac, are numai cuvinte de laudă la adresa tenismanei.

27 oct. 2016, 15:41
Ion Ţiriac: Niciun sportiv din România nu valorează nici 5% din cât înseamnă Simona Halep

Suntem într-o situaţie utopică. O jucătoare de tenis, care se află între primele cinci din lume, cu tot respectul pentru toţi sportivii români, mă refer la orice jucător de fotbal, de handbal, campioni olimpici chiar, dar niciunul dintre aceştia nu valorează nici 5% din cât înseamnă Simona Halep în toată lumea asta. Este un simbol preţios şi foarte greu de apărat, este o mare responsabilitate„, a spus Ţiriac, în cadrul emisiunii  „Campionii Digi Sport”.

Citeşte şi Simona Halep, explicaţii după eliminarea de la Turneul Campioanelor 2016

Ne întrebăm mereu ce a făcut, ce n-a făcut… Sportul nu mai este sport, ci este o afacere, un business, un spectacol bun pentru toată lumea. Dar s-a terminat cu faza ’important este să participi, nu să câştigi’. Azi, această activitate de trilioane, nu de miliarde, de trilioane, nu se mai manifestă ca celelalte.

Este de ajuns ca un sportiv să câştige cinci milioane de euro pe an  şi să fie în primii trei din lume. Este extraordinar! De abia aşteptam şi noi să fie cineva în primele 10 jucătoare de tenis din lume, după o altă eră pe care am avut-o de aur…  Nu suntem niciodată mulţumiţi„, a mai spus Ion Ţiriac.