Gest impresionant făcut de Ion Ţiriac. Anunţ de ultimă oră legat de suspendarea Simonei Halep

Ion Țiriac susține hocheiul juvenil. Magnatul asigură gratuitate micilor hocheiști, până la vârsta de 12 ani. Țiriac este conștient de faptul că sunt greu de susținut de către părinți cheltuielile pentru acest sport. În altă ordine de idei, el a sărit, din nou, în apărarea Simonei Halep.

24 apr. 2023, 22:01
Gest impresionant făcut de Ion Ţiriac. Anunţ de ultimă oră legat de suspendarea Simonei Halep
Ion Țiriac a cumpărat locuri de veci pentru moștenitorii săi

Ion Țiriac susține hocheiul juvenil, dar implicarea lui nu este deloc întâmplătoare, acesta fiind primul sport pe care l-a practicat. „Este spectaculos ce se întâmplă. Să ai 12 echipe, de la 3-4 ani, la 12 ani. Mai e şi la Braşov. Facem pe zone nişte concursuri. Eu am fost născut în hochei, nu în tenis. D-aia nu mai am nas, mi s-a dus. Aici am o gaură, de la 13 ani, pe care am luat-o cu crosa. Şi familia mea mi-a spus că mi-e imposibil să mă dezlipesc de pământ. Şi mă mândresc cu asta. Nici nu am uitat de unde am plecat, nu am uitat nici cum am plecat şi nu uit nici unde am ajuns. Nu vin la hochei la 5-6 ani, vin la 3 ani şi jumătate. Foştii mei colegi au lucrat gratis aici la selecţii. Nu ai cum să nu îl selecţionezi când vine la 3-4 ani. Dacă rămân 20 dintre cei 100, asta e altceva. Ăştia care au ajuns la 12 ani fac 7 antrenamente pe zi. Dar nu pot face decât 50 de minute pentru că sunt prea mulţi. Foarte adevărat e un cuvânt magic: gratis! Cât timp este gratis ca aici, vin. Dacă tăticu`, mămicu`, pisicu`, căţelu` trebuie să plătească nu ştiu cât, n-au de unde deocamdată. De asta noi am rămas în aceeaşi situaţie. Mă uit foarte adânc la Braşov, să vedem cum mergem mai departe”, a declarat Ion Țiriac.

Țiriac o apără, din nou, pe Simona Halep

La sfârsitul lunii mai are loc turneul de la Roland Garros, iar Simona Halep nu știe dacă va putea participa, fiind suspendată, în continuare. Miliardarul român este convins că Simona nu avea de ce să ia, în mod voluntar, o substanță interzisă. „Din punct de vedere juridic, atenție, eu vă întreb un lucru? Cine plătește dacă cumva Simona are dreptate? Eu sunt convins că fata asta voluntar nu a luat nimic și la vârsta pe care o are, nu a luat atâția ani, de ce să iei și la US Open? E ridicol. Dar dacă cumva se ajunge la concluzia, ca în arbitrajul cu domnul Năstase, când a fost suspendat de Federația Internațională, s-a ajuns la concluzia că nu e rasist, că nu a făcut nimic, dar nimeni nu a mai fost vinovat, nici ăia care l-au acuzat, nici ăia care l-au judecat. Dacă se ajunge la o concluzie în care Simona nu a fost vinovată cine îi plătește ei aceste luni în care nu a jucat?”, a mai declarat Ion Țiriac.