ION ŢIRIAC, pedepsit CRUNT de stelele tenisului. Românul încasează lovitură după lovitură

După Novak Djokovic, Roger Federer şi-a anunţat şi el retragerea din turneul de la Madrid, patronat de ION ŢIRIAC. Elveţianul a invocat probleme familiale, însă în spatele acestei renunţări stă un conlcit mai vechi pe care vedetele din tenis îl au cu ION ŢIRIAC.

06 mai 2014, 12:40
ION ŢIRIAC, pedepsit CRUNT de stelele tenisului. Românul încasează lovitură după lovitură

Elveţianul Roger Federer, cap de serie nr. 4 la turneul Masters 1000 de la Madrid (ATP), a anunţat marţi că se retrage de la competiţia din capitala Spaniei pentru a fi alături de soţia sa, însărcinată.

Am decis să mă retrag de la Madrid pentru a fi alături de soţia mea Mirka în următoarele săptămâni, foarte entuziasmante pentru familia noastră. Vreau să prezint scuzele mele suporterilor şi sper să revin la Madrid anul viitor„, a scris Roger Federer pe contul său de Facebook.

În schimb, jucătorul elveţian nu a făcut nicio referire la participarea sa la turneul de la Roland Garros, ce va debuta pe 25 mai.

Această retragere a lui Roger Federer triplu câştigător al turneului madrilen (2006, 2009, 2012) se adaugă celei a sârbului Novak Djokovic, învingător în 2011, care a invocat luni o accidentare la încheietura unei mâini.

Citeşte şi Decizie SURPRIZĂ luată de ION ŢIRIAC. Ce se întâmplă la MADRID

Se bănuieşte că motivul real al acestor retrageri ar fi conflictul mai vechi pe care cei mai buni jucători de tenis îl au cu ION ŢIRIAC, patronul turneului de la Madrid.

Scandalul a pornit de la ideea lui ION ŢIRIAC de a vopsi în culoarea albastră zgura pe care se joacă la turneul din capitala Spaniei. „Este o poveste lungă, dar este trist că jucătorii sunt nevoiţi să joace pe o suprafaţă pe care nu o agrează„, spunea în primăvara anului trecut Roger Federer. Rafael Nadal a fost şi mai vehement la vremea respectivă: „Este o ruşine ce face acest om! O lipsă de respect faţă de tradiţia şi istoria acestei arene. Încă mai sper că nu voi fi nevoit să joc pe o zgură de culoare albastră„.

La rândul său, Novak Djokovic spunea în 2012, după ce a fost eliminat în sferturi: „Mi-a luat o săptămâna să mă obişnuiesc cât de cât cu această suprafaţă. Dacă a fost cumva un experiment, el a eşuat. Marii perdanţi ai săptămânii suntem noi, jucătorii. Este o suprafaţă complet diferită, în mijlocul sezonului de zgura adevărată. Abia aştept să mă întorc pe ceea ce este zgura de fapt. Pe această albastră, nu mai joc„.

Citeşte şi Dezvăluiri BOMBĂ despre ION ŢIRIAC. Ce scriu ITALIENII