Ion Ţiriac, refuzat! A oferit 100 de milioane de euro pentru unul dintre cele mai cunoscute branduri din România

Ion Ţiriac a fost refuzat după ce a făcut o ofertă de 100 de milioane de euro pentru unul dintre cele mai cunoscute branduri din România, Metro Cash&Carry, care vinde 9 dintre cele 32 de magazine pe care le deţine în ţara noastră.

06 apr. 2021, 14:16
Ion Ţiriac, refuzat! A oferit 100 de milioane de euro pentru unul dintre cele mai cunoscute branduri din România

Ion Ţiriac, refuzat! A oferit 100 de milioane de euro pentru unul dintre cele mai cunoscute branduri din România. Miliardarul şi-a retras oferta şi cele 9 magazine au mari şanse să ajungă în proprietatea Portico Investments, o companie deţinută indirect de fondul de pensii Washington State Investment Board. Interesant este că cel care a adus reţeaua Metro Cash&Carry a fost chiar Ion Ţiriac, în 1996. Atunci, a fost primul retailer internaţional care şi-a deschis magazine în România, după Revoluţie. De atunci, brandul Metro a devenit tot mai cunoscut în România. Ion Ţiriac a ieşit din afacerea Metro Cash&Carry în anul 2015.

Ion Ţiriac, refuzat! A oferit 100 de milioane de euro pentru unul dintre cele mai cunoscute branduri din România

Afacerile lui Ion Ţiriac au prosperat în pandemie şi averea acestuia a crescut anul trecut cu 300 de milioane de dolari, de la 1,2 miliarde de dolari la 1,5 miliarde. Ajuns la 81 de ani, miliardarul are aceeaşi poftă de afaceri şi a făcut recent o ofertă de 100 de milioane de euro pentru 9 dintre magazinele pe care reţeaua Metro Cash&Carry le deţine în România. Profit anunţă că reţeaua Metro Cash&Carry vinde 9 dintre cele 32 de magazine pe care le deţine. Mai mulţi cumpărători şi-au arătat intenţiile şi au depus oferte companii precum Globalworth, WDP, grupul Ţiriac şi Portico Investments. Sursa citată susţine că valoarea afacerii depăşeşte 100 de milioane de euro. Până la urmă, Ion Ţiriac a decis să-şi retragă oferta din această cursă şi cele 9 magazine au mari şanse să ajungă în proprietatea celor de la Portico Investments, care au început a doua rundă de negocieri.

Lovitură devastatoare primită de Ion Ţiriac. Marii campioni îl ocolesc pe miliardarul român

Ion Ţiriac are o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari, potrivit unui clasament realizat de compania de cercetare şi media Hurun Report. Omul de afaceri român ocupă locul 2.238 în acest clasament mondial, dintr-un total de 3.228 de miliardari.