Ion Ţiriac, sfat pentru Gabriela Firea legat de gazonul Arenei Naţionale. Care este SOLUŢIA

Ion Ţiriac a declarat, miercuri, că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ar trebui să angajeze specialişti de la Wimbledon, acolo unde se desfăşoară cel mai cunoscut turneu de tenis pe iarbă din lume, pentru gazonul Arenei Naţionale din Bucureşti.

14 nov. 2018, 19:01
Ion Ţiriac, sfat pentru Gabriela Firea legat de gazonul Arenei Naţionale. Care este SOLUŢIA

Ion Ţiriac a comentat situaţia stadionului de 250 de milioane de euro, care va fi închis pentru două sau trei luni în vederea refacerii gazonului.

„Se spune că Firea e de vină, să se fi dus să semene iarbă… Dar stai un pic, nu a făcut Firea Arena Naţională. Apoi, ca Firea să facă iarba aia trebuie să ia un specialist de la Wimbledon, cum au luat toţi, unul care nu face nimic altceva de dimineaţa până seara la 7. Iar el cu încă o echipă de 30 de oameni să îngrijească terenul ăla de la A la Z. Pe gazonul ăla se joacă un meci la 2-3 săptămâni. Ce se întâmplă la Real Madrid când se joacă două meciuri pe săptămână? Dar ăia au o echipă de 100 de oameni care numai asta fac de dimineaţa până seara. Repet, nu e de vină Firea, că nu Firea a semănat iarba. Şi eu nu sunt în partidul doamnei Firea, nici contra dânsei, dar trebuie să fie lăsată în pace să îşi facă treaba. E greu să găseşti un specialist pentru că sunt foarte puţini. La Wimbledon sunt câţiva specialişti care fac azi ce a făcut bunicul, nu tăticul lor. Pentru că e un secret şi la gazon. Deci dacă doamna Firea sau oraşul Bucureşti vrea ca acel gazon să fie în regulă să îşi ia doi specialişti şi să stea acolo. Bineînţeles că e o treabă diferită, pentru că la fotbal nu alergi cu pantofi de tenis. Altfel, punem sintetic şi am terminat discuţia”, a spus Ţiriac.

Primăria Capitalei, anunţ despre gazonul de pe Arena Naţională. Suprafaţa de joc nu va fi schimbată

Ion Ţiriac susţine că Arena Naţională a fost construită eronat pe actualul amplasament: „Nu ştiu dacă Arena Naţională a fost construită aşa cum trebuia construită. Eu am făcut un pariu cu primarul de pe vremea aia şi nici acum nu l-a plătit, un pariu privind costul stadionului şi al poziţiei alese. Arena Naţională a fost construită absolut eronat, într-o poziţie care nu satisface bucureşteanul. Mă refer la alea două ore de tramvai, metrou sau maşină”.

Gabriela Firea: „Arena Naţională va fi închisă pentru competiţiile sportive, până la remedierea stării gazonului”

La rândul său, Ilie Năstase a menţionat că Arena Naţională ar trebui dată în administrare unei societăţi private care ar avea interes să îngrijească suprafaţa de joc pentru a câştiga bani din chirie: „După mine Arena Naţională trebuie dată unui privat, unui om care să o gestioneze corect. Pentru că Primăria nu are timp şi nici interes să se ocupe. Primăria închiriază şi atât. Aşa că trebuie un om care să îl îngrijească. Iar dacă îl dai unui privat atunci el are interes să îl îngrijească pentru a câştiga nişte bani. În Franţa toate arenele de sport făcute de primării nu sunt ţinute de ele. Le dau privaţilor care au interes să le îngrijească şi să câştige şi ei un ban. Asta trebuie să facem şi noi. Trebuie să găsim un om care să îngrijească nu doar gazonul, ci tot stadionul. Pentru că s-a văzut că în parcare curge apa mai rău ca afară când plouă. Poate nu trebuia să vină câteva mii de copii să sară pe gazon, poate nici să se organizeze concerte… Nu ştiu, nu mă bag că nu e problema mea”.


loading...