Ion Ţiriac donează 100 de milioane de euro. ANUNŢ OFICIAL

Ion Ţiriac a declarat că s-a răzgândit şi este gata să doneze 100 de milioane de euro sportului românesc. Miliardarul vrea să facă donaţia prin intermediul Fundaţiei Olimpice Române, pe care o deţine.

15 feb. 2016, 08:15
Ion Ţiriac donează 100 de milioane de euro. ANUNŢ OFICIAL

„Eu inca mai sper si cred ca se pot face multe, mai ales ca Bruxelles-ul nu sta degeaba. Eu vin maine dimineata si pun 100 de milioane de euro. Imediat, ei imi dau de la Bruxelles 850 de milioane pe care sa-i folosim”, a declarat Ion Tiriac pentru Digi Sport.

CITEŞTE ŞI Ion Ţiriac, proces răsunător cu STATUL ROMÂN. Ce reclamă MILIARDARUL

Ion Tiriac anuntase acum doi ani ca vrea sa doneze 100 de milioane de euro, dar in octombrie 2015 s-a razgandit, dupa ce Comitetul Olimpic si Sportiv Roman nu a dorit sa modifice statutul fundatiei pe care o detine, dupa modelul Universitatii Harvard, aceasta fiind singura conditie pusa de omul de afaceri.

„Cred ca sunt 10 ani de cand umblu cu sorcova ca vreau sa fac o fundatie. Pun 100 de milioane de euro. Am venit si le-am spus ca pun si eu. Eu cred ca oamenii nu sunt interesati. Au alte prioritati, au altele in cap”, a mai spus Ion Tiriac.

Ion Tiriac a infiintat Fundatia Olimpica Romana in urma cu mai bine de 15 ani si a construit mai multe centre sportive prin intermediul ei.