Ionel Dancă iese la atac: „Niciunul din cei care au preluat puterea PNL nu dau doi bani pe respectarea democraţiei”

Ionel Dancă, deputatul demisionar din grupul PNL, l-a atacat dur pe Florin Cîţu, spunând că nu a avut vechimea necesară pe care a candida la funcţiile pe care le ocupă.

07 nov. 2021, 13:53
Ionel Dancă iese la atac: „Niciunul din cei care au preluat puterea PNL nu dau doi bani pe respectarea democraţiei”

Ionel Dancă, apropiat de Ludovic Orban, nu l-a trecut cu vederea nici pe Klaus Iohannis. L-a acuzat că nu dă doi bani pe respectarea democrației în interiorul PNL, dar nici pe democrația României.

„Nu știu ce decizii pregătesc cei care conduc acum PNL dar le spun să citească cu atenție statutul partidului. Politica de alianțe și de coaliție parlamentară sau guvernamentală precum și candidatul pentru funcția de Prim-ministru se aprobă de către Consiliul National al Partidului Național Liberal.

Potrivit art. 86, lit. c) din Statutul PNL, Biroul Politic Național propune Consiliului Național încheierea de alianțe electorale politice precum și politica de coaliție parlamentară sau guvernamentală. Iar Consiliu Național, în temeiul art. 81, lit. q), aprobă alianțele politice și politica de coaliție parlamentară sau guvernamentală.

Sigur, nu mă astept de la unii care nu au avut vechimea necesară in PNL pentru a candida la funcțiile pe care le ocupă acum să cunoască statutul PNL sau să-l respecte.

Din păcate, drama democratiei românești, în acest moment, este că niciunul dintre cei care au preluat ostil puterea de decizie în PNL, de la președintele Klaus Iohannis la noul președinte al partidului până la posibilul candidat de prim-ministru, nu dau doi bani pe respectarea democrației din interiorul Partidului Național Liberal și, implicit, pe democrația din România.” a confluzionat Ionel Dancă pe pagina sa de Facebook.

De ce şi-a dat Ionel Dancă dimisia din grupul parlamentar PNL

Deputatul Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt al executivului în Guvernul Orban, şi-a dat demisia săptămâna trecută din grupul parlamentar PNL, el urmând a activa ca neafiliat.

„În această dimineaţă mi-am scris demisia din grupul parlamentar al PNL la Biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi începând cu data de astăzi sunt un parlamentar liber al PNL şi voi activa în calitate de deputat neafiliat. Practic, noi, în PNL, am fost în faţa oamenilor cu un mesaj şi cu un program de guvernare care a primit votul de încredere al românilor, la alegerile parlamentare din 2020, în singura formulă legitimă de guvernare alături de coaliţia de guvernare formată din PNL, USR şi UDMR.

Românii ne-au dat acest vot pentru a guverna România patru ani şi pentru a pune în aplicare programul de guvernare. Ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are nicio legătură cu votul românilor. Prin urmare, ca gest de protest faţă de noua conducere a PNL, care în parteneriat cu preşedintele României, Klaus Iohannis, au aruncat ţara în haos şi au distrus coaliţia de guvernare, au abandonat programul de guvernare şi măsurile incluse în acest program, m-am depus astăzi demisia din grupul parlamentar al PNL”, a declarat Dancă, la Palatul Parlamentului.