Ionela Prodan, mărturisiri de suflet într-un interviu în exclusivitate: Românaşii mei dragi, vă iubesc şi dincolo de moarte VIDEO

Cu puţin timp înainte de această cumpănă, Ionela Prodan a făcut mărturisiri de suflet într-un interviu în exclusivitate pentru România TV. Luni seara, îndrăgita artistă a încetat din viaţă.

16 apr. 2018, 19:34
Ionela Prodan, mărturisiri de suflet într-un interviu în exclusivitate: Românaşii mei dragi, vă iubesc şi dincolo de moarte VIDEO

Ionela Prodan povestea într-un interviu acordat pentru România TV că venirea ei pe lume a fost o tragedie. 

„Eu am fost al treilea copil la familia mea, avem frate de 9 ani si 7 ani si si-au dorit fetita, a venit fetita, dar tata a murit cu 2 luni inainte. Venirea mea pe lume a fost o tragedie, a venit al treilea copil pentru femeia asta de 29 de ani si nu era simplu, dar si-a dorit si Dumnezeu ia dat ce si-a dorit fetita”, povestea artista în interviu.  

„Am început de ceva timp să mi le aranjez, înainte spuneam ca lasă, după moartea mea o să aveţi. Am spus nu, mi-am adus fetele lângă mine, hai fetele lu’ mama ce vreţi fiecare. Asta, asta e tot ce avem şi acum hotărâţi-vă voi cum faceţi ce şi cum. Şi mama mea v-a crescut, taica-tu va idolizat, eu v-am crescut. Nu lăsaţi niciodată la o parte… să nu uitaţi de unde aţi plecat şi tot ce aţi cunoscut în paşii voştri prin viaţă”, a mărturisit Ionela Prodan în interviu.

Întrebată dacă are regrete, cântăreaţa a spus că în viaţa din păcate nimic nu se mai poate da înapoi. 

„Important este să spui: doamne, iartă-mă! Trebuia să fac şi nu am făcut, orice nu ai făcut sau ai făcut greşit … e important să spui iartă-mă, Doamne. Românaşii mei dragi, toata viaţa v-am iubit şi vă iubesc de mor şi dincolo de moarte! Vă iubesc! Să închidem ochii, să desfacem împreună sticla asta şi să spunem: Doamne ajuta, dă-ne înţelegere, minte şi putere să trecem peste necazuri ca nu vin de la noi, necuratul se plimbă. Publicul meu, nu pot să spun decât… am eu putere să vă mulţumesc cu totul? Ce aţi făcut din numele meu… câta bucurie, încă odată dragoste, bucurie şi înţelegere”, a spus Ionela Prodan.

Vezi şi: IONELA PRODAN A MURIT. Anamaria este sfâşiată de durere: Tu ai fost şi vei rămâne forţa vieţii mele

Ionela Prodan, născută pe 6 octombrie 1947, la Dăbuleni, este o cântăreaţă de muzică populară cunoscută mai ales pentru colaborarea cu Ion Dolănescu. A urmat cursurile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Craiova şi s-a remarcat în anul 1970, la Festivalul „Maria Tănase“ din Craiova.

În anii ’90 a renunţat la cariera muzicală. A fost realizator al emisiunii de folclor românesc „Din bucata mea de pâine“ de la Radio România, apoi la Tele 7 abc al emisiunilor „Îţi mai aduci aminte, doamnă“ şi „Cântecul şi casa lui“. În perioada 2001-2004, a coordonat în cadrul Ministerului Culturii departamentul de promovare a culturii tradiţionale.

Citeşte şi: Ionela Prodan, în stare foarte gravă: „Doctorii au făcut tot ce au putut, semnele vitale sunt minime”

În noiembrie 2002, preşedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în anul 2003, i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către preşedintele României. În 2013, a fost numită reprezentant special pentru Românii de Pretutindeni şi coordonator al programului „Cunoaşte România prin cultura sa tradiţională“, iniţiat şi derulat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În 2016, a fost propusă să candideze la alegerile parlamentare pe listele PSD Covasna.