Ioniţă, Administraţia Străzilor: Asfaltarea gropilor va începe în a doua jumătate a lunii martie

Mirela Ioniță, director general la Administrația Străzilor, a estimat că asfaltarea propriu-zisă a gropilor de pe străzile Capitalei va începe între 15 și 20 martie, până atunci realizându-se o astupare provizorie.

08 mart. 2017, 11:42
Ioniţă, Administraţia Străzilor: Asfaltarea gropilor va începe în a doua jumătate a lunii martie

„Am început activitatea de astupare a gropilor încă din luna februarie, imediat ce zăpada ne-a permis acest lucru, am procedat la astuparea provizorie a acestor gropi (…), vom continua și în săptămâna aceasta, urmând ca de săptămâna viitoare să începem lucrările de asfaltare a gropilor și a tronsoanelor de drum, acolo unde situația o cere”, a precizat ea în cadrul unui comandament convocat la sediul Primăriei Generale pentru a se stabili planul acțiunilor de salubritate, reparație a străzilor și protecție a mediului.

Primarul general, Gabriela Firea, a cerut ca lucrările de asfaltare să nu se realizeze în timpul zilei, ci noaptea sau în perioadele în care traficul nu este intens.

Directorul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), Bogdan Tănase, a declarat la rândul lui că operațiunile de curățenie a parcurilor au început, luni, în Cișmigiu, unde au fost vopsite cele 600 de bănci.

„Dar aș vrea să știți că tot ce înseamnă mobilier urban va fi recondiționat în aceste două luni, cât va dura operațiunea de curățenie. Vom spăla toate aleile. Vom ieși și în afara parcului, în zonele adiacente”, a spus el.

Gabriela Firea a atras atenția asupra faptului că există numeroase mijloace de transport în comun murdare și i-a cerut directorului RATB, Mihail Adrian, să anunțe calendarul programului de curățenie. Acesta a precizat că RATB a aprobat un program de îmbunătățire a aspectului vehiculelor și al stațiilor de tramvai, iar la finele lui februarie a început spălarea propriu-zisă a mașinilor.

Potrivit Agerpres, Firea i-a solicitat Ancuței Oprea, director la Grădina Zoologică, să spună dacă are nevoie de sprijin, precizând că a văzut un anunț în presă că Grădina Botanică este în căutarea unor voluntari pentru curățenie.

Ancuța Oprea a declarat că numărul de angajați ai instituției este mult sub limita nevoilor, că ar avea nevoie de sprijin și că și voluntarii sunt necesari.

„Încercăm să facem tot ce se poate, astfel încât să evităm problemele care apar vizavi de gripa aviară, de evoluția lucrurilor în domeniile sanitar-veterinare. Am avea nevoie de sprijin, suntem în discuții cu directorii din instituțiile PMB”, a adăugat Oprea.

Dan Grigore, director la Centrul de Protecție a Plantelor București, a spus că instituția a început deja tratamentele fitosanitare de primăvară pentru vegetația din Capitală.

„În special în parcuri am făcut tratamentele. Ne pregătim pentru campania de combatere a țânțarilor, suntem pe finalizarea procedurii de achiziție a substanțelor fitosanitare”, a subliniat Dan Grigore.