Ionuţ Gobej, neurochirurgul demisionar de la Colentina: Chiar dacă doamna Ifrim a renunţat la funcţie, eu îmi păstrez demisia

Ionuţ Gobej, unul dintre cei doi neurochirurgi demisionari de la Spitalul Colentina, a declarat că nu renunţă la demisia depusă, chiar dacă, miercuri, managerul Silvi Ifrim a renunţat la funcţie după o discuţie cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

06 sept. 2017, 10:45
Ionuţ Gobej, neurochirurgul demisionar de la Colentina: Chiar dacă doamna Ifrim a renunţat la funcţie, eu îmi păstrez demisia

„Astăzi am avut consultaţii de dimineaţă cu pacienţii mei şi au fost preluaţi de colegii mei, cu promisiunea că, dacă mi se va permite, voi veni în spital să ajut atunci când va trebui, însă fără a renunţa la demisie. Nu avem pacienţi acuţi care să necesite o intervenţie. Am avut programaţi pentru intervenţie astăzi, i-am programat pentru zilele următoare, dar fără a exista pericol pentru pacienţi din cauza aceste amânări”, a declarat Ionuţ Gobej.

Întrebat câţi pacienţi sunt pe lista de aşteptare, neurochirurgul a precizat că nu i-a numărat, dar au fost şi cazuri în care bolnavii au fost amânaţi.

„Da, au fost amânaţi, dar acum nu putem fi absurzi şi să cerem rezolvarea într-o secundă a lucrurilor. Am fost plăcut surprins de disponibilitatea care s-a arătat în rezolvarea problemelor şi sunt convins că ele vor fi rezolvate. Cred că nu voi fi dezamăgit”, a adăugat Gobej.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri, că managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, şi-a depus demisia de onoare, care i-a fost acceptată. Edilul a precizat că joi va anunţa numele celui care va ocupa interimar postul.

„Am acceptat demisia de onoare a doamnei manager Silvi Ifrim, care a pus mai presus de opinia domniei sale interesul pacienţilor şi a Spitalului Colentina. Mi-a spus că, deşi a acţionat cu foarte multă corectitudine şi onestitate în actul managerial, faptul că s-a ajuns la o astfel de situaţie tensionată, preferă să se retragă pentru a nu mai fi o sursă de tensiune. I-am acceptat demisia de onoare”, a declarat Gabriela Firea.

Luni, neurochirurgii Ionuţ Gobej şi Dorin Bica au anunţat că şi-au depus demisiile.

„Subsemnatul, Ionuţ Gobej, medic specialist neurochirurg, angajat al Spitalului Clinic Colentina, fondator al Secţiei de Neurochirurgie, demisionez din funcţia deţinută în cadrul spitalului.(…) Astăzi, activitatea în Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Colentina este un act de uzură extraordinară şi am ajuns în situaţia de a refuza peste 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe, în condiţiile în care, în anul 2017, era prevăzut să operăm peste 600. Aceşti pacienţi au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, a programului operator restricţionat şi a lipsei de consumabile şi medicamente”, reiese din cererea de demisie a medicului neurochirurg Ionuţ Gobej.

În demisia depusă de către Ionuţ Gobej, acesta a menţionat că atât personalul secţie de neurochirurgie, cât şi cel de la ATI sunt hărţuiţi. În luna ianuarie, atât Ionuţ Gobej, cât şi colegul său, au acuzat managerul spitalului, Silvi Ifrim, că a redus personalul secţiei de neurochirurgie, că nu le sunt plătite orele suplimentare şi că nu mai au posibilitatea de a efectua intervenţii chirurgicale după ora 15.00.

Citeşte şi Colegiul Medicilor, despre cei doi neurochirurgi care şi-au dat demisia de la Colentina:” Atragem atenţia ferm că…”