Ionuţ Lupescu, unul din „experţii” FIFA care l-au votat pe Messi. Restul sunt din Sudan, Salvador sau Jamaica

Una dintre controversele fazei finale a Campionatului Mondial de Fotbal a fost alegerea lui Lionel Messi drept cel mai bun jucător al turneului final. Chiar şi preşedintele FIFA s-a declarat surprins de această alegere, starul Argentinei având o prestaţie modestă mai ales în faza eliminatorie a competiţiei din Brazilia.

16 iul. 2014, 06:23
Ionuţ Lupescu, unul din „experţii” FIFA care l-au votat pe Messi. Restul sunt din Sudan, Salvador sau Jamaica

Mă surprinde că Messi a fost ales cel mai bun jucător al Mondialului, dar este o decizie a comitetului nostru tehnic şi trebuie să o respectăm„, este declaraţia făcută de preşedintele FIFA, Joseph Blatter, cu privire la decernarea Balonului de Aur de la CM 2014 starului argentinian.

Până la acest Campionat Mondial alegerea Balonului de Aur era un consens între voturile jurnaliştilor acreditaţi la competiţie şi comitetul tehnic al FIFA, însă la această ediţie ziariştii nu au mai avut drept de vot.

Vezi şi FINALA CM 2014, întreruptă de un rus. Imagini care nu s-au văzut la tv, filmate de LeBron James VIDEO

Sub titlul „Cei 13 „experţi” care l-au votat pe Messi”, cotidianul Marca a publicat numele celor care au făcut posibilă alegerea acestuia drept cel mai bun jucător al Mondialului. Între aceştia se regăseşte şi românul Ionuţ Lupescu. De altfel, surprinzătoare mai este aparţia pe listă a francezului Gerard Houlier, opţiunea celorlalţi fiind de înţeles. Reprezentantul Spaniei a optat pentru el datorită faptului că joacă la Barcelona, cel al Argentinei din patriotism, iar majoritatea celorlaţi pentru că vin din ţări cu fotbal de calitate îndoielnică.

Vezi şi Iubitele nemţilor, campioane mondiale la frumuseţe. Cum arată femeile din spatele succesului FOTO

Lista completă:

Gérard Houllier (Franţa)
Ginés Meléndez (Spania)
Gabriel Humberto Calderón (Argentina)
Raúl Arias (Mexic)
Ricki Herbert (Noua Zeelandă)
Abdel M. Hussein (Sudan)
Ka Ming Kwok (Hong Kong)
Ion Lupescu (România)
Tsuneyasu Miyamoto (Japonia)
Sunday Oliseh (Nigeria)
Mixu Paatelainen (Finlanda)
Jaime Rodríguez (El Salvador)
Theodore Whitmore (Jamaica)