Ionuţ Moşteanu (USR), către PNL: „Puneți-l pe Ilie Bolojan premier și venim la masă”

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat miercuri că partidul e gata să revină la negocieri cu PNL doar cu alt premier în locul lui Florin Cîțu.

06 oct. 2021, 13:09
Ionuţ Moşteanu (USR), către PNL: „Puneți-l pe Ilie Bolojan premier și venim la masă”

Ionuţ Moşteanu a anunţat că USR este dispus să revină la masa negocierilor cu PNL şi UDMR pentru refacerea coaliţiei, dar nu renunţă la condiţia anunţată şi anterior: „fără Florin Cîţu”.

„Așteptăm o nouă propunere de premier, noi nu putem să propunem un premier PNL. Am votat o moțiune de cenzură prin care l-am trimis pe Florin Cîțu acasă. Eu pot să spun acum, puneți-l pe Ilie Bolojan premier și venim la masă. Poate se uită peneliștii la televizor, dar nu cred că asta e soluția“, a declarat deputatul Ionuț Moșteanu.

Moşteanu a precizat că USR nu va susţine un guvern minoritar PNL şi UDMR, fie o coaliţie PNL – UDMR – PSD şi că dacă nu va exista nici o majoritate parlamentară, „mergem spre anticipate”.

Despre o posibilă nominalizare a lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier, Moşteanu a spus că este o problemă internă a PNL.

”Mai este și problema parlamentarilor lui Ludovic Orban, asta complică lucrurile, fără cei 40 grupul parlamentar al PNL e cam la fel de mare ca al USR. Indiferent cât de mult se încordează un Superman la TV, totul e aritmetică parlamentară”, a mai spus Moșteanu.