Ionuţ Stroe, anunţ categoric: George Cristian Tuţă este noul primar al Sectorului 1!

 În ciuda zbaterilor politice şi al refuzului de a accepta adevărul faptic al USR şi doamnei Coltilde Armand, George Tuţă este noul primar de la Sectorul 1, anunţă purtătorul de cuvânt al PNL.
Filip Stan
13 iun. 2024, 17:07
Ionuţ Stroe, anunţ categoric: George Cristian Tuţă este noul primar al Sectorului 1!

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă joi că George Cristian Tuţă este noul primar al Sectorului 1!, în ciuda zbaterilor politice şi al refuzului de a accepta adevărul faptic al USR şi doamnei Coltilde Armand. El a precizat că ”este inadmisibil şi absurd să faci zeci plângeri penale unor oameni simpli, care au contribuit la procesul electoral, să încerci să ameninţi şi să terorizezi un sector întreg, pentru că rezultatele nu sunt cele pe care ţi le doreai”.

”George Cristian Tuţă este noul primar al Sectorului 1! În ciuda zbaterilor politice şi al refuzului de a accepta adevărul faptic al USR şi doamnei Coltilde Armand: cetăţenii Sectorului 1 l-au ales pe George Tuţă la primărie”, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

El a precizat că ”este inadmisibil şi absurd să faci zeci plângeri penale unor oameni simpli, care au contribuit la procesul electoral, să încerci să ameninţi şi să terorizezi un sector întreg, pentru că rezultatele nu sunt cele pe care ţi le doreai”.

EXCLUSIV George Tuță: „Eu sper că la publicarea rezultatelor finale, doamna Armand să își dea demisia. Acest circ trebuie să înceteze”

”Este absurd că niciun reprezentant al USR în secţie nu a făcut vreo sesizare, întâmpinare sau contestaţie a a rezultatelor şi proceselor verbale. Dar acest episod urât s-a încheiat, iar acum George are multă treabă de făcut, multe lucruri de îndreptat şi sunt sigur că sub administrarea lui, Sectorul 1 îşi va recăpăta statutul de ,,capitală a capitalei”, spune Stroe.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere joi renumărarea voturilor la Sectorul 1, la alegerile locale de duminică, ea afirmând că are dovezi clare şi matematice că s-a fraudat acest scrutin în mod flagrant iar ”Ciolacu şi Ciucă sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”.

Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită. BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Tuţă, către Clotilde Armand: Îi transmit primarului în funcţie solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului, lucru care, din motive de calendar, se va întâmpla în toamnă

Liberalul George Tuţă i-a transmis primarului Sectorului 1 Clotilde Armand solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului, lucru care se va întâmpla în toamnă. El a mai spus că va cere „crearea unei echipe de tranziţie, formată din persoane din primărie şi din specialişti din echipa mea, care să asigure preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate şi eficienţă”.

EXCLUSIV Piedone nu iese din administraţie. Promisiunea făcută lui George Tuţă: „Fac eu câteva cursuri intensive cu tine, să te învăţ cum să bagi direct plugul în brazdă”

„Am încheiat un proces electoral intens, care s-a derulat sub semnul corectitudinii şi al atenţiei pentru integritatea rezultatelor. După aproape 80 de ore de la închiderea urnelor, avem confirmate rezultatele anunţate de noi încă de luni dimineaţă, după numărătoarea paralelă: cetăţenii sectorului au votat pentru schimbare! Le mulţumesc în primul rând zecilor de reprezentanţi şi observatori, celor care au numărat, predat, apărat sacii cu voturi şi care s-au asigurat că voturile noastre sunt respectate, nedormiţi, ţinuţi în caniculă şi umiliţi de o organizare defectuoasă a procesului electoral. Le mulţumesc votanţilor mei pentru încrederea acordată, încă o dată le spun că nu voi dezamăgi aşteptările investite în mine”, a scris George Tuţă, joi pe Facebook.El le-a mulţumit şi votanţilor care au avut altă opţiune.

„Ei au contribuit prin votul lor la consolidarea unui climat democratic normal în orice comunitate. Vreau să le transmit că voi fi un primar al tuturor, un primar care va pune accent pe comunitate, indiferent de opţiunile politice individuale. Vreau să mulţumesc echipei mele de campanie, celei de la PNL şi celei de la PSD. Am dovedit împreună că viziunile ideologice diferite nu se anulează, ci se completează atunci când eşti unit de crezul comun al unui sector care trebuie să se dezvolte. Vreau să îi felicit pe toţi contracandidaţii mei pentru parcursul din campanie. M-au îndemnat permanent să fiu mai bun, mai la obiect”, a mai spus Tuţă.„Începând din acest moment, am ieşit din logica de campanie şi începem să lucrăm pentru cetăţenii Sectorului 1”, a continuat liberalul.

„Nu înseamnă că vom înceta să amendăm derapajele administrative, dar vom avea o atitudine pozitivă, orientată spre construcţie. Mă bazez în continuare pe acei oameni din Primăria Sectorului 1 care au dovedit profesionalism, integritate şi spirit comunitar. Am însă toleranţă zero faţă de lucrurile pe care le voi regăsi în neregulă în primărie, nu voi ezita să le denunţ şi să le repun de îndată pe făgaşul normal. Voi continua proiectele corecte, voi pune punct proiectelor ineficiente, voi crea lucruri noi care puteau fi realizate dar, din diferite motive, nu s-au întâmplat. În această idee, transmit primarului în funcţie solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului, lucru care, după cum ştiţi, din motive de calendar, se va întâmpla în toamnă. Voi solicita crearea unei echipe de tranziţie, formată din persoane din primărie şi din specialişti din echipa mea, care să asigure preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate şi eficienţă. Mă aştept ca lucrurile să se deruleze în baza unei bune înţelegeri, care ţine cont numai de interesele locuitorilor din Sectorul 1. Echipa de tranziţie trebuie să aibă acces la documente fără îngrădiri şi să lucreze într-un climat de profesionalism şi sinceritate, pentru că viaţa nici nu se termină cu Clotilde Armand, nici nu începe cu George Tuţă”, a mai precizat el.Acesta a mai afirmt că va cere şi întâlniri în persoană cu primarul în funcţie Clotilde Armand „pentru a ne pune de acord asupra aspectelor tehnice şi asupra celor mai bune practici în ceea ce priveşte schimbarea de administraţie”.

„Am spus în campanie că voi reclădi relaţia primărie-cetăţean şi o să mă ţin de cuvânt. Voi asculta şi voi ţine cont de părerile voastre care privesc dezvoltarea Sectorului 1. Voi coopera, de altfel, cu toţi edilii din Capitală, pentru că împreună suntem mai puternici iar între sectoare nu există o graniţă de stat. Vă mulţumesc pentru onoarea de a fi ales primar al Sectorului 1. Hai să facem treabă!”, a conchis George Tuţă.
Rezultatul final înregistrat la AEP, după finalizarea verificării secţiilo,r este George Tuţă – 35.910 de voturi şi Clotilde Armand – 35.237 de voturi, informează PNL.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!