Ionuţ Stroe, reacţie categorică despre sistarea activităţii sportive. Anunţ de ultimă oră al ministrului Tineretului şi Sportului

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat, luni, că nu se pune problema sistării activităţii sportive, chiar dacă numărul de cazuri de COVID-19 în ţară este tot mai mare.

12 oct. 2020, 15:25
Ionuţ Stroe, reacţie categorică despre sistarea activităţii sportive. Anunţ de ultimă oră al ministrului Tineretului şi Sportului

Ionuţ Stroe, a participat, luni, la sosirea delegaţiei României de la Campionatul European de Canotaj de la Poznan, unde „tricolorii” au cucerit 6 medalii (4 de aur, una de argint şi una de bronz). Alături de acesta s-a aflat preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu. Sportivii au fost primiţi la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” din Otopeni.

„Pentru moment nu ne putem gândi la o sistare a activităţii. Şi chiar dacă ar fi să trecem prin momente dificile, similare celor din momentele stării de urgenţă, acum ştim ce avem de făcut, ştim cum să pregătim în regim de cantonament. Până la urmă am învăţat din experienţele inedite cu care ne-am confruntat în această primăvară. Cel puţin, pentru loturile olimpice, naţionale, nu vor mai exista dificultăţi în asigurarea condiţiilor de continuare a pregătirii”, a declarat Ionuţ Stroe.

Ministrul TS consideră că momentan nu se pune problema ca accesul spectatorilor să fie permis pe stadioane: „În ceea ce priveşte sporturile pe stadioane şi în săli, accesul spectatorilor nu este permis tocmai pentru a preveni infectările. Perspectiva optimistă, referitor la ceea ce declaram acum două săptămâni, din păcate devine una imposibil de pus în practică în condiţiile actuale ale pandemiei. De asta ar fi hazardat pentru mine să estimez că în luna noiembrie am putea avea această posibilitate. Nu pot să fiu decât optimist şi să sper ca această cifră să scadă şi să ne putem gândi la această posibilitate”.

Ministrul a vorbit şi despre posibilitatea ca anumite competiţii să fie afectate de intrarea în carantină a anumitor zone din ţară. „Este responsabilitatea şi competenţa autorităţilor locale, acele comisii judeţene pentru situaţii de urgenţă, dacă e depăşit acel prag de 1,5%. Dar acolo unde există competiţii sportive avem o legătură permanentă cu aceste comisii judeţene şi dacă va fi cazul, dacă vom avea cifre alarmante, vom încerca să relocăm anumite meciuri sau competiţii care au loc în Bucureşti, spre exemplu, în altă parte. Deocamdată nu avem astfel de solicitări. Singura solicitare ne-a venit pentru Maratonul Bucureşti, pentru că era un eveniment public cu amploare deosebită. Dar trebuie să ne gândim şi la aceste scenarii. Deoamdată nu putem vorbi despre scenariul opririi competiţiilor”, a mai spus Ionuţ Stroe.