Ionuţ Vulpescu: Iohannis ar trebui să renunţe la funcţia de primar

Ionut Vulpescu susţine că renunțarea la mandatul de primar ar anula motivele de respingere a candidaturii domnului Iohannis de catre Băsescu.

07 feb. 2014, 14:33
Ionuţ Vulpescu: Iohannis ar trebui să renunţe la funcţia de primar

„Remarc faptul că, prin nominalizarea sa, Klaus Iohannis va aduce un plus echipei guvernamentale, prin felul riguros în care a dovedit că știe să-și facă datoria. Respectăm decizia PNL și înțelegem motivele schimbărilor propuse de partid în rândul miniștrilor din zona liberală de responsabilitate. PNL îi revine, în același timp, responsabilitatea acestor schimbări, și a consecințelor lor. Acest an este important pentru succesul guvernării, și cred că propunerile PNL vor duce la o mai mare eficiență a actului guvernamental. PNL a propus oameni care au experiență la guvernare și în actul administrativ.

Sper că propunerile PNL nu vor întâmpina vetoul președintelui Traian Băsescu. De aceea trebuie să nu-i dăm niciun motiv de refuz. Fiecare candidatură trebuie bine cumpănită, și analizată în toate aspectele sale legale și juridice. Este spre binele guvernării, al coerenței actului guvernamental, și pentru USL, în ansamblul ei. Nu dăm sfaturi nimănui, dar renunțarea la mandatul de primar al Sibiului ar anula motivele de respingere a candidaturii domnului Iohannis, căruia Traian Băsescu abia așteaptă să-i demonstreze că nu a uitat trecutul. Personalizarea politicii de către Traian Băsescu a otrăvit aproape zece ani viața noastră politică. Și dacă va avea prilejul de a se împotrivi, Traian Băsescu o va face, va crea scandal și instabilitate politică”, a declarat deputatul PSD Ionut Vulpescu.