Ionuţ Vulpescu: Scrisoarea lui Iohannis pe tema educaţiei, un demers politicianist

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu consideră că scrisoarea lui Iohannis pe tema educației este un demers politicianist. 

13 sept. 2014, 14:01
Ionuţ Vulpescu: Scrisoarea lui Iohannis pe tema educaţiei, un demers politicianist

Deputatul PSD susţine că liderul ACL îi critică pe cei care au reparat nedreptățile comise de propria echipa.

„Scrisoarea trimisă de Klaus Iohannis premierului Victor Ponta pe tema educației este un demers pur politicianist! Candidatul PDL-PNL se prezintă în fața românilor alături de întreaga echipă care, în 2010 și 2011, a tăiat salariile profesorilor, i-a dat afară și a închis școli. Iar tot domnul Iohannis este cel care critică Guvernul care a mărit salariile profesorilor, a redeschis scoli și a deblocat posturile din învățământ.

Practic, Klaus Iohannis îi critică pe cei care au reparat nedreptățile comise de propria echipă. Dacă i-ar fi păsat într-adevăr de soarta învățământului românesc, nu s-ar fi aliat cu cei care au făcut atât de mult rău în domeniu.

Nu de demersuri demagogice are nevoie sistemul educației publice. Nu de pacte semnate și nerespectate de chiar aceia care le-au inițiat, ca în cazul PDL. Avem nevoie de o abordare realistă, care să plece de la starea de fapt, și de prioritățile și nevoile sistemului. Asta fac PSD și aliații săi. Iar lucrurile încep să se schimbe în bine. Vrem să acționăm și în continuare astfel încât egalitatea de șanse în domeniul accesului la educație să devină o realitate, să reducem abandonul școlar din motive economice, să permitem absolvenților, printr-o educație de calitate, să aibă succes pe o piață a muncii în rapidă schimbare. Românii doresc fapte, soluții la problemele lor, nu mesaje dubioase de PR”, susţine Ionuţ Vulpescu.