Iordănescu, atac la Daum. „Nu ne trebuia antrenor străin”

Anghel Iordănescu, fostul selecționer al României, a comentat numirea lui Christoph Daum pe banca tehnică a României.

14 oct. 2016, 10:02
Iordănescu, atac la Daum. „Nu ne trebuia antrenor străin”

„Îl apreciez pe Daum, dar nu știu dacă numirea lui ca selecționer este cea mai bună soluție. Nu știu dacă fotbalul românesc este pregătit pentru un antrenor străin.  Când vii ca străin, trebuie să cunoşti foarte bine fotbalul din acea ţară, jucătorii, tradiţiile și condiţiile. Lăsând la o parte respectul pe care i-l port domnului Daum, nu cred că era momentul pentru un selecţioner străin la naţională. Eu cred că Daum nici acum nu îi știe pe toți jucătorii români cu care lucrează.

Eu cred în antrenorii români și cred că erau foarte multe soluții. Se putea alege dintre Hagi, Reghecampf, Petrescu, Andone sau Lăcătuș. Sunt antrenori români de valoare. 

Am fost întrebat doar pe cine văd selecţioner după ce plec. Am pronunţat numele lui Hagi, iar preşedintele FRF nu a avut o reacţie de respingere sau de împotrivire. Mi-am spus punctul de vedere atunci.

Noi ne făceam socoteala pentru 9 puncte în aceste prime trei meciuri. Am pierdut 4 până acum. Vom vedea la final ce va fi. Urmează 3 meciuri decisive. Consider că fotbalul din România are nevoie de două calificări consecutive la turneele finale”, a spus Anghel Iordănescu la DigiSport.