IPJ Iaşi, prima reacţie după acuzele Andradei Voicu. Poliţista rănită în misiune a vorbit despre MAŞINILE MORŢII

IPJ Iași a reacţionat după ce o polițistă din Pașcani, implicată anul trecut într-un accident cu o mașină de serviciu, a scris că autoturismele cu care sunt trimiși unii polițiști la evenimente sunt "mașinile morții", explicând că 40 de autospeciale au fost cumpărate din 2018.

04 mai 2019, 15:10
IPJ Iaşi, prima reacţie după acuzele Andradei Voicu. Poliţista rănită în misiune a vorbit despre MAŞINILE MORŢII

Andrada Voicu, agent de poliție din Pașcani, a fost grav rănită în timpul unei misiuni. Accidentul a avut loc pe 3 aprilie 2018, pe DN 28A Târgu Frumos – Paşcani, în zona localităţii Blăgeşti, aproa­pe de intrarea în Paşcani. Polițista era cu girofarul în funcţiune într-o maşină Dacia Super Nova extrem de veche a instituţiei, care a fost lovită de o altă maşină. Cei doi poliţişti din autoturismul Dacia au ajuns la spital, unde au fost operaţi de urgenţă.

„În referire la aspectele semnalate în spațiul public, legate de afirmațiile făcute de o polițistă din cadrul IPJ Iași pe o rețea de socializare, facem următoarele precizări: La data de 3 aprilie 2018, în județul Iași, pe DN 28A Târgu Frumos – Pașcani, în zona localității Blăgești, a avut loc un accident rutier, în care a fost implicată o autospecială de poliție. Doi agenți din cadrul Poliției municipiului Pașcani, aflați în misiune pentru căutarea unei minore dispărute, s-au angajat în efectuarea unei depășiri într-o zonă unde depășirea era interzisă, având semnalele vizuale si acustice în funcțiune. Astfel a fost lovit frontal un alt autoturism, iar din accident au rezultat 3 victime, care au fost transportate la spital, printre care și cei 2 agenți de poliție. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de , urmând ca în perioada următoare acesta să fie finalizat”, arată conducerea IPJ Iași.

Andrada Voicu, o polițistă din Pașcani, a postat pe pagina sa de Facebook că tatăl său a murit după ce a auzit de accidentul în care a fost implicată și că nimănui nu i-a păsat de acest lucru.

„Mașinile morții. Cu astfel de autoturisme sunt trimiși unii polițiști la evenimente. Neinscripționate, cu semnale luminoase/acustice neomologate. În timp ce pe pagina oficială a Poliției Române se postează în fiecare zi fotografii cu domnișoare care au buzele uuuun pic mai mici decât colacul de la wc, cu dinți perfect aliniați si zâmbete mișto, cu autoturisme noi si sclipitoare, noi ne pierdem dinții, picioarele, viețile, de parcă la începutul școlii de poliție am semnat contract cu moartea, nu cu instituția în sine. Cui îi pasă de faptul că stăm internați la ATI cu fracturi deschise, cu dureri sfâșietoare, cu hemoragii cerebrale, rugându-ne pentru viețile noastre și așteptând să treacă perioada critică, pentru a ști sigur că vom scăpa cu viață? Cui îi pasă că tata a murit după ce a auzit de accidentul meu? Nimănui. Toți cei care ne-au asigurat de sprijinul lor, ne-au întors spatele și ne-au lăsat amanet”, a scris Andrada Voicu.

Polițista adăuga că, după un astfel de accident, polițiștii nu mai sunt întrebați de nimeni dacă sunt sau vor mai fi oameni normali sau dacă au rămas cu sechele: „Nu îi pasă nimănui că cel puțin un an din viețile noastre ne va fi furat de spitalizări, operații și recuperare. Domnilor / doamnelor care ne conduceți, îl mai țineți minte pe colegul nostru de la Suceava, care a fost înjunghiat de zeci de ori? Dar pe ceilalți colegi care au murit cu zile? Căci noi ne aducem aminte și aprindem lumânări pentru ei. Ați vuit în toată țara, că veți face, că veți drege, că ne veți ajuta cu legi care să ne protejeze, că vom avea dotări și mașini care să ne ofere siguranță. (…) Situația e aceeași în fiecare zi. Domnilor/doamnelor care ne conduceți, dumneavoastră aveți impresia că cerem prea mult? Eu sunt de părere că îmi cer doar dreptul la viață. Că nu trebuie să ne facem serviciul în sicrie pe 4 roți”.