Ipoteză ÎNFRICOŞĂTOARE. Un blestem vechi de 150 de ani s-ar fi abătut asupra mamei Monicăi Gabor

Publicat: Luni, 26 August 2013 10:51 // Actualizat: Luni, 26 August 2013 14:03 // Sursa: RTV.net

Mama Monicăi Gabor a murit pentru că blestemele Sfântului Calinic s-ar fi abătut asupra ei. Aceasta este varianta cutremurătoare a localnicilor de lângă Mănăstirea Frăsinei, din judeţul Vâlcea. Veronica Bulai ar fi încălcat un legământ vechi de 150 de ani, iar asta i-a adus moartea.

Veronica Bulai, mama surorilor Gabor, şi-a petrecut ultima noapte din viaţă într-o mănăstire pentru femei, aflată la doi kilometri de Mănăstirea Frăsinei. Potrivit wowbiz.ro, în timp ce se afla în zonă, aceasta ar fi vrut să urce la mănăstirea unde doar picior de călugăr poate să calce.

"Femeile nu au voie pe munte. Este blestemul Sfântului Calinic, cel care a ctitorit mănăstirea. Au fost mai multe care au încălcat regulă asta şi n-a fost bine. Am avut o fată în sat, studentă, care s-a îmbrăcat în straie bărbăteşti şi a urcat până la mănăstire. La întoarcere, a luat o maşină cu lemne să coboare în sat. Maşina s-a răsturnat pe drum drept, iar fata a murit. Restul celor care era cu ea, au scăpat fără nici o zgârietură", a declarat unul dintre săteni, pentru wowbiz.ro. Aceasta este legenda Mănăstirii Frăsinei.

După ce a ridicat lăcaşul de cult, Sfântul Calinic a lipsit o perioadă din zonă. Când s-a întors, i-a găsit pe călugări petrecând cu femeile din sat. Astfel, în data de 17 ianuarie 1867, el a oprit intrarea femeilor în Mănăstirea Frăsinei, aşezând o piatră de legământ, la doi kilometri mai jos de poarta mănăstirii. Pe piatra de legământ a Sfântului Calinic sunt gravate, în litere chirilice, atât binecuvântări pentru femeile care vor păstra acest legământ, cât şi blesteme pentru femeile care îl vor încălca. Iar mama Monicăi ar fi plătit cu viaţa pentru îndrăzneala ei de a urca pe munte, spun călugării.

Când a văzut că Veronica Bulai merge spre mănăstire, un călugăr ar fi strigat după ea să se oprească, dar aceasta nu l-a ascultat. Localnicii spun că mama Monicăi nu a ţinut cont nici de panoul care avertiza asupra blestemelor. Pe drum, avertismentele pentru femeile care ar cuteza să meargă mai departe se repetă de mai multe ori.

Femeile care au încălcat această rânduiala au fost aspru pedepsite, încă din vremea Sfântului Calinic. Este cunoscut cazul unei fete din satul Muereasca, care, păscând oile, a trecut de hotarul statornicit de ctitor şi s-a îmbolnăvit pe loc de epilepsie (duhuri necurate). Prin rugăciunile Sfântului Calinic, faţă s-a tămăduit în chip minunat, ea rămânând pildă tututor acelora care ar îndrăzni să încalce sfintele aşezăminte.

Citeşte şi Durere fără margini în familia surorilor Gabor. Mama acestora va fi înmormântată astăzi

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 oct 15:15
Votează email 0 email
...în domeniul biomedical pentru proiecte care oferă speranţa de îmbunătăţire a calităţii vieţii. Citeşte şi Ipoteză ÎNFRICOŞĂTOARE. Un blestem vechi de 150 de ani s-ar fi abătut asupra mamei Monicăi Gabor Monica Gabor, elegantă şi...
26 aug 13:15
...a declarat unul dintre săteni, pentru wowbiz.ro. Aceasta este legenda Mănăstirii Frăsinei. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/ipoteza-infricosatoare-mama-monicai-gabor-a-fost-atinsa-de-un-blestem-vechi-de-150-de-ani_95077.html#ixzz2d4FuPXEk ...
26 aug 12:50
...din judeţul Vâlcea. Veronica Bulai ar fi încălcat un legământ vechi de 150 de ani, iar asta i-a adus moartea. ...
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H