Ipoteză-șoc în cazul băiatului de 8 ani dispărut la Constanţa. Rudele spun că a fost răpit

Tatăl copilului dispărut în weekend din faţa casei sale din localitatea constănțeană Pecineaga crede că fiul său a fost răpit de pe stradă. Între timp, micuțul este căutat peste tot, chiar și într-un bazin cu apă adânc de 10 metri, în apropierea căruia au fost găsite aseară rolele copilului. La căutări au fost aduși câini de urmă, camere de termoviziune, dar și un elicopter care survolează zona.

04 nov. 2019, 10:45
Ipoteză-șoc în cazul băiatului de 8 ani dispărut la Constanţa. Rudele spun că a fost răpit

Echipele de salvatori continuă căutările băiatului de 8 ani dispărut sâmbătă din faţa casei sale, la Pecineaga. Luni dimiinaţă, pompierii şi scafandri îl caută pe băiat într-o zonă de colectare a dejecţiilor ce aparţine unui complex zootehnic de creştere a porcilor. Câinele de urmă folosit de anchetatori i-a adus în această zonă. 

„În aceste momente, la căutările minorului participă, din cadrul ISU Constanţa, 2 autospeciale de scafandri cu 2 ofiţeri şi 3 subofiţeri, un autocamion de intervenţie cu o motopompă de capacitate mare cu 3 subofiţeri. Pompierii intervin de la ora 7,00 la fosele de dejecţie”, a transmis ISU.

Duminică seara, polițiștii au găsit rolele băiatului pe o stradă situată la mai puțin de un kilometru distanță de locuința acestuia.

Iulian Alexandru Biţică are 8 ani şi este din comuna Pecineaga. Băiatul a dispărut sâmbătă după-amiază, chiar din fața casei sale. Părinții au alertat imediat autoritățile care au demarat o amplă misune de căutare.

„Din primele verificări s-a stabilit faptul că acesta a dispărut în jurul orei 15.00, din faţa locuinţei, unde se afla la joacă”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Au fost declanşate activităţi de căutare de către poliţişti din cadrul I.P.J. Constanta, împreună cu câinele de urmă al Serviciului Criminalistic. La căutări participă şi jandarmi din cadrul I.J.J. Constanţa, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi poliţişti locali.

Rudele copilului cred că acesta a fost răpit.

„Copilul se juca pe stradă cu rolele şi când am trecut pe lângă el pe drum i-am zis să meargă acasă. După 15 minute când am revenit el nu mai era pe drum. Am început să-l caut. De obicei el nu pleca de acasă, se juca în curte şi pe stradă în faţa porţii, dar mai departe nu a plecat niciodata de acasă. Probabil a fost influentat de cineva sau ademenit undeva, luat si dus”, a declarat tatăl copilului la România TV.

Cei care l-au văzut sunt rugați să sune la 112 sau la cea mai apropiată secție de poliție.