Ipoteză ŞOC: comandantul atacului din Paris a ajuns în Franţa prin România

Variantă uluitoare lansată de un expert în terorism la postul francez de ştiri BFM TV: comandantul atacurilor de la paris ar fi ajuns în Franţa prin România!

19 nov. 2015, 16:52
Ipoteză ŞOC: comandantul atacului din Paris a ajuns în Franţa prin România

Abdelhamid Abaaoud, ucis de Brigada de Interventii a politiei franceze,ar fi ajuns în Franţa prin Grecia, Bulgaria sau România, a spus un invitat al BFM TV, expert în terorism. Acseta a precizat că varianta cea mai plauzibilă este România, deoarece „jumătate din Guvern este în puţcărie pentru corupţie şi, în acest caz, oficialii de la frontieră pot fi şi ei corupţi”.

Citeşte şi Franţa nu a primit nicio informaţie despre jihadistul Abdelhamid Abaaoud de la alte state europene

Altfel, prezența în Franța a jihadistului belgian Abdelhamid Abaaoud, prezumtivul organizator al atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, ucis în operațiunea de poliție de miercuri din Saint-Denis, scoate în evidență deficiențe majore în sistemul de control al frontierelor Schengen, sunt de părere experți consultați de France Presse. Cu atât mai mult cu cât Abdelhamid Abaaoud, condamnat, căutat, foarte prezent în înregistrări video de propagandă ale Statului Islamic filmate în Siria, se lăudase în Dabiq, publicația online a organizației jihadiste, că mersese în Belgia în această iarnă pentru a pune la cale o operațiune, eșuată după un raid al poliției belgiene, apoi revenise în Siria fără să fi fost reperat.

Abdelhamid Abaaoud, zis Abou Omar al-Baljiki („Belgianul”), 28 de ani, era un jihadist care urcase recent în ierarhia Statului Islamic. Conform site-ului Intelligence online, în general bine informat, Abaaoud fusese însărcinat în luna iunie, la o întâlnire a principalilor șefi ai organizației, să pună la cale operațiuni de anvergură în zona Franța/Spania/Italia.