Ipoteză-şoc în cazul de dopaj al Simonei Halep. „La fel au făcut şi Nadal, şi Djokovic, şi Federer!” VIDEO

Radu Banciu a criticat-o de multe ori pe Simona Halep, iar acum vorbit în cadrul unui podcast despre scandalul de dopaj în care este implicată românca, suspendată provizoriu din circuitul WTA.

28 feb. 2023, 21:01
Ipoteză-şoc în cazul de dopaj al Simonei Halep. „La fel au făcut şi Nadal, şi Djokovic, şi Federer!” VIDEO
Ipoteză-şoc în cazul de dopaj al Simonei Halep

Ipoteză-şoc în cazul de dopaj al Simonei Halep. Radu Banciu este de părere că și cei mai mari jucători de tenis au făcut precum jucătoarea din Constanța.

Citeşte şi: Simona Halep poate primi o despăgubire imensă de la WTA. Bombă în scandalul de dopaj al fostului lider WTA

„Părerea mea despre Simona nu are nicio legătură cu dopajul. Eu sunt de părere că sportul nu face eforturi să îi depisteze pe trişori. Eu am aceeaşi părere şi despre Roger Federer, şi despre Rafael Nadal şi despre Novak Djokovic. Şi ei au făcut aceleaşi lucru. Mi-a spus un atlet în anii ’90 că primul lucru pe care l-a făcut când a devenit celebru a fost să se ducă la farmacie. Ca să depăşească medicina tradiţională cu paramedicina, pentru că altfel ar fi ajuns în ultimul pluton. E ca atunci când ai luat premiul I în clasa a VIII-a. Primul tău drum ar trebui să fie la bibliotecă, să menţii nivelul ăla, nu la joacă, pentru că altfel peste 2-3 ani vei ajunge la coadă. Aşa făceau sportivii, nu se culcau pe lauri. Se duceau şi luau medicamente ca să domine medicina încă vreo 30 de ani. Ăsta este sportul de astăzi”, a declarat Radu Banciu, într-un podcast găzduit de jurnalista Irina Gologan.

Citeşte şi: Bombă de proporţii în cazul Simona Halep! Românca a utilizat substanţe interzise înainte de US Open 2022 cu acordul WTA

Întrebat dacă Simona Halep va rămâne cu eticheta de „sportiv dopat”, realizatorul tv a subliniat că totul depinde de decizia judecătorilor în cazul de dopaj. „Depinde de cum se va termina această poveste, dar eu nu cu asta am o problemă, ci cu nivelul care ste acum în tenisul feminin. Ea a câştigat două turnee de Grand Slam printr-o conjuctură, toate jucătoarele erau slabe”, a mai spus Radu Banciu.