Ipoteză ŞOCANTĂ privind accidentarea lui Michael Schumacher. Fostul pilot este în stare CRITICĂ

Michael Schumacher, care a fost rănit grav la cap într-un accident suferit în staţiunea franceză Meribel, a fost operat pentru a doua oară, în noaptea de duminică spre luni, informează ledauphine.com. Schumacher este în continuare în stare critică, în comă indusă, au anunţat medicii din Grenoble

30 dec. 2013, 15:25
Ipoteză ŞOCANTĂ privind accidentarea lui Michael Schumacher. Fostul pilot este în stare CRITICĂ

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică, în staţiunea Meribel, conform postului de radio Europe 1, citat de L’Equipe. Potrivit presei germane, el schia alături de fiul său de 14 ani.

Directorul general al staţiunii, Christophe Gernignon-Lecomte, a declarat pentru RMC că Schumacher era agitat dar conştient, după accident. „Nu ştiu cu adevărat gravitatea accidentării, deocamdată are loc o anchetă. El a căzut la 11.07, în afara pistei, la Meribel. Avea cască şi s-a lovit cu capul de o stâncă. Intervenţia a fost rapidă, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era şocat, puţin agitat, dar conştient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav”, a afirmat Gernignon-Lecomte.

Potrivit jandarmeriei, nu este exclus ca Schumi să fii căzut din cauza unui alt schior, care l-a dezechilibrat, deoarece schia în afara perimetrului securizat. 

Michael Schumacher, care va împlini 45 de ani la 3 ianuarie, este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a câştigat în carieră 91 de Mari Premii în 307 participări şi s-a retras din activitate în 2012.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a fost rănit grav la cap într-un accident suferit în staţiunea franceză Meribel, este în continuare în stare critică, în comă indusă, au anunţat medicii din Grenoble, informează ledauphine.com.

„Schumacher este în continuare în stare critică. Deocamdată nu putem să ne pronunţăm cu privire la soarta lui Michael Schumacher. El este în comã artificialã. Obiectivul nostru este să limităm creşterea presiunii intracraniene. Putem spune că viaţa îi este în pericol şi că situaţia este foarte gravă. Având în vedere violenţa impactului, o persoană care ar fi suferit un astfel de impact fără cască nu ar mai fi ajuns aici”, a declarat un doctor de la Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), luni, într-o conferinţă de presă.

Familia lui Schumacher cere decenţă

„Vrem să mulţumim echipei medicale care, noi ştim asta, face tot posibilul pentru a-l ajuta pe Michael. Mulţumim şi oamenilor din lumea întreagă care şi-au exprimat simpatia şi au trimis urările cele mai bune pentru recuperarea lui Michael. Vrem să solicităm presei să ne respecte intimitatea noastră şi pe cea a prietenilor noştri şi le mulţumim pentru sprijin”, se arată într-un comunicat al familiei Schumacher citat de Sabine Kelm, managerul fostului pilot, informeazăL’Equipe.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică, în staţiunea Meribel. El este în stare critică, în comă indusă, suferind de leziuni craniene şi este internat la un spital din Grenoble.