ÎPS Calinic introduce testarea angajaţilor unei mănăstiri cu etilotestul

ÎPS Calinic introduce testarea angajaţilor unei mănăstiri aparţinând de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor cu etilotestul. O femeie al cărei soţ munceşte la mănăstire s-a plâns că bărbatul ei vine acasă beat.

05 ian. 2021, 13:42
ÎPS Calinic introduce testarea angajaţilor unei mănăstiri cu etilotestul
ÎPS Calinic. Sursa FOTO: Monitorul de Suceava

ÎPS Calinic introduce testarea cu etilotestul a angajaţilor unei mănăstiri din arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Conform unui anunţ făcut de ÎPS Calinic, în lăcașul sfânt se vor face, zilnic, testări cu aparatul alcooltest, informează Obiectiv de Suceava. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților nu a precizat, însă, despre ce obște monahală este vorba.

O femeie s-a plâns că soţul ei, angajat al mănăstirii, vine acasă beat

Decizia a fost luată după ce soția unuia din angajații mănăstirii s-a plâns că acesta vine acasă beat după orele de muncă în lăcașul sfânt. Femeia crede că cei care îi pun acestuia la dispoziţie alcool sunt chiar călugării, alcoolul aflându-se din belşug în beciul mănăstirii.

Citeste si Pacientul mort de COVID la Spitalul Floreasca şi dat dispărut de familie, exhumat de autorităţi

Femeia a lăsat mesajul în care îşi spune oful pe pagina Arhiepiscopiei.

Bună seara! Vă rog din suflet să mă lămuriți și pe mine cum se poate că la o mănăstire muncitorii să fie mai mereu în stare de ebrietate? Sunt soția unuia dintre muncitori, iar de fiecare dată când vine acasă beat sunt probleme în familie. E destul de clar că soțul meu are probleme cu alcoolul, dar nu mi se pare normal ca într-o instituție bisericească să se întâmple astfel de lucruri.

Pe lângă faptul că sunt muncitori care nu sunt angajați și care se pot accidenta la locul de muncă, mai fac rost foarte ușor de băutură din depozitul mănăstirii (a nu se înțelege că şi-o procură singuri, le este dată de către cei responsabili cu depozitarea). Poate reușiți să luați nişte măsuri.

Știu că nu le poate pune nimeni dop la gură, dar poate totuși se poate face ceva. Nu este deloc ușor când vin copiii acasă și plâng că îi face tatăl lor de râs prin sat atunci când este beat. Până a lucra la mănăstire consuma alcool aproximativ o dată la doi ani. Nu mă aștept să vină spunând rugăciuni acasă (deși nu ar fi rău), dar poate nu ar strica să aducă banii munciți din greu în familie (și nu neapărat mie, pentru că și eu lucrez și am salariul meu). Vă mulțumesc anticipat”, a scris femeia în mesajul adresat ÎPS Calinic.

Citeste si Maserati transformat în dric. Cum sunt duşi la groapă milionarii

ÎPS Calinic introduce testarea cu etilotestul

ÎPS Calinic a anunţat că va lua măsuri şi a decis ca la mânăstirea respectivă să fie introdusă testarea cu aparatul alcooltest pentru angajați.

Sesizarea pe care ne-ați transmis-o m-a întristat. Conducerea acelei mănăstiri vă asigură că, împreună cu cei responsabili, va lua măsura de a nu se mai bea alcool în incinta mănăstirii și va încerca să asigure suportul necesar celor care suferă de această patimă”, a precizat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților Calinic, precizând că a luat decizia testării angajaţilor cu ajutorul etilotestului.