ÎPS Teodosie a sfinţit un sediu al AUR, la mai puţin de două săptămâni de când BOR s-a delimitat de partidul lui George Simion

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, împreună cu un sobor de preoți, a organizat, duminică, o slujbă de sfințire a noului sediu al partidului AUR din Constanța, la eveniment fiind prezenți mai mulți parlamentari AUR, printre care copreședintele formațiunii, George Simion

21 feb. 2022, 20:00
ÎPS Teodosie a sfinţit un sediu al AUR, la mai puţin de două săptămâni de când BOR s-a delimitat de partidul lui George Simion

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi soborul de preoţi i-au binecuvântat pe toţi cei prezenţi, în frunte cu George Simion, adresându-le membrilor AUR să-şi ţină promisiunile făcute românilor.

„Să vă ţineţi promisiunile făcute înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor, pentru că adevărul va birui”, a spus ÎPS Teodosie celor prezenţi acolo, potrivit Antena3.

„Echipa AUR Constanța l-a avut ca invitat special pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care, cu un sobor de preoți a sfințit sediul și a urat partidului viață lungă alături de românii pe care îi reprezintă”, a spus Dumitru Focșa, parlamentar AUR, potrivit Libertatea.

Pe 10 februarie Patriarhia Română a transmis un comunicat de presă în care se delimitează de asocierea cu AUR, precum şi de „orice apologie iresponsabilă făcută exponenţilor unor regimuri politice dictatoriale din trecut sau din prezent”.

„Creştinismul sănătos nu se exprimă niciodată obraznic, agresiv şi agramat de la înălţimea unui reper politic”, mai precizează sursa citată. Reacția a venit în contextul în care Călin Georgescu a susținut că Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi ai neamului și „au făcut și fapte bune”.

Citeşte şi: AUR a strâns peste un milion de semnături pentru demiterea preşedintelui Iohannis