ÎPS Teodosie, declaraţie controversată cu privire la educaţia sexuală. „Elevii minori au drepturi de majori, este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut o nouă declarație controversată, de această dată referitoare la educația sexuală. „Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că se va răni”, este concluzia înaltului prelat despre acest subiect.

30 iun. 2021, 10:12
ÎPS Teodosie, declaraţie controversată cu privire la educaţia sexuală. „Elevii minori au drepturi de majori, este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni”

Acum nu mai sunt criterii după vârstă. Minorii, care întotdeauna au fost tutelați de părinți sau de tutorii lor, acum se ridică această tutelă a părinților. Elevii minori au drepturi de majori, este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni”, a afirmat ÎPS Teodosie, la Radio Dobrogea.

Nu este pentru prima dată când Arhiepiscopul Teodosie stârnește polemici cu declarațiile sale. Comentariile legate de rolul femeii în biserică, de asemenea, au creat dezbateri iar subiectul a ajuns și la CNCD, care însă nu l-a sancționat pe ierarh.

De asemenea, și Biserica Catolică a fost subiectul unor comentarii făcute de ÎPS Teodosie, care a afirmat că o familie de ortodocşi a făcut un lucru greşit prin faptul că a botezat copilul unei familii de catolici şi că trebuie să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat.

Citeşte şi ÎPS Teodosie șochează din nou: La ortodocşi lumina vine, la catolici nu. Părintele Francisc Doboș reacționează: Cum să nu-l iubești!

Părintele Francisc Doboş, fost purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolică Bucureşti, a reacţionat la afirmaţiile făcute de arhiepiscopul Tomisului, spunând: „Noi îl iubim pe PS Teodosie. Sunt ferm convins că şi Preasfinţia sa ne iubeşte. Doar suntem creştini”.

ÎPS Teodosie a fost criticat și de patriarhul Daniel printr-o scrisoare prin care i-a refuzat acestuia trecerea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de Mitropolie. Răzvrătire, sfidarea Patriarhiei, atitudine provocatoare sau permiterea doctoratelor plagiate au fost criticile aduse de Patriarhul României.

Nu în ultimul rând, ÎPS Teodosie s-a remarcat constant de la începutul pandemiei prin sfidarea regulilor impuse de autorități, dar și a celor interne ale BOR. Astfel, el a organizat o slujbă de Înviere cu repetiție în 2020, a refuzat să utilizeze lingurița de unică folosință pentru împărtășanie și a avut un discurs virulent anti-vaccin și împotriva regulilor de protecție sanitară.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, despre cursurile de educaţie sexuală. „Părinții care au rezerve vor putea să facă cerere de retragere”

 


loading...