ÎPS Teodosie dinamitează campania de vaccinare anti-COVID. „Sunt foarte şchioape măsurile. Nu-i putem cumpăra pe români”

ÎPS Teodosie a declarat, vineri, în direct la România TV, că nu îi poate îndemna pe români să se vaccineze împotriva noului coronavirus deoarece "acest vaccin este recomandat nu atât de medici, cât de oameni de administraţie". De asemenea, arhiepiscopul Tomisului a afirmat că autorităţile au luat "măsuri şchioape" pentru a-i convinge pe români să se vaccineze.

08 ian. 2021, 19:48
ÎPS Teodosie dinamitează campania de vaccinare anti-COVID. „Sunt foarte şchioape măsurile. Nu-i putem cumpăra pe români”

ÎPS Teodosie dinamitează campania de vaccinare anti-COVID şi a reiterat că nu se va imuniza deoarece are o alergie.

„Ceea ce nu e în convingerea noastră nu putem impune altora. Personal nu mă vaccinez. Sufăr de o alergie şi nu pot să mă vaccinez şi nici nu sunt convins de efectele acestui vaccin.(…)

Acest vaccin este recomandat nu atât de medici, cât de oameni de administraţie”, a precizat arhiepiscopul Tomisului, în direct la România TV.

ÎPS Teodosie a susţinut că vaccinul anti-COVID este o „probă neverificată”, iar preoţii s-ar desconsidera dacă i-ar convinge pe români să se imunizeze.

„Ne desconsiderăm misiunea noastră. Lucrăm cu adevăruri. Aici nu este vorba despre nicio revelaţie. Este vorba despre o probă neverificată. Noi îndemnăm când ştim ceva precis. Nu opresc pe nimeni, dar nici un îndemn pe cineva. Fiecare să facă după conştiinţa sa.

ÎPS Teodosie dinamitează campania de vaccinare anti-COVID. „Sunt împotriva unui vaccin care nu este testat”

Cât despre vaccinarea preoţilor, arhiepiscopul Tomisului a spus că este sceptic cât timp „medicii nu se vaccinează”.

„Nu pot să recomand acest vaccin. Vreau să ne mai documentăm să vedem efectele. Îl voi recomanda mai târziu dacă se va dovedi. Nu sunt de principiu împotriva vaccinului.

Sunt împotriva unui vaccin care nu este testat, nu este studiat şi care poate produce mai multe rele decât bune. Este o grabă, este o impunere. Nu este ceva venit natural”, a precizat înaltul prelat.

Citeşte şi: Kelemen Hunor anunţă OUG pentru intensificarea campaniei de comunicare pe tema vaccinării: „Trebuie să venim şi cu alte personalităţi, cu mai multe emoţii”

De asemenea, arhiepiscopul Tomisului a criticat iniţiativa guvernanţilor de emite o ordonanţă de urgenţă pentru a intensifica comunicarea pe tema vaccinării.

„E foarte curios cum o ordonanţă de urgenţă poate să-i convingă pe români să se vaccineze. N-am mai auzit aşa ceva. În această perioadă de pandemie, aud multe lucruri fără logică şi sunt consternat de foarte multe ori

Sunt foarte şchioape măsurile acestea. (…) Nu-i putem cumpăra pe români. Trebuie să-i convingem cu sinceritatea, cu exemplul personal, cu tot ce însemnează să fim loiali unii altora”, a spus arhiepiscopul Tomisului.

Prezent la dezbaterea din studioul România TV, liberalul Mario de Mezzo a subliniat că „niciodată statul sau Guvernul nu au fost împotriva cetățenilor, indiferent că înseamnă economic, social, religios”

„Măsurile care au fost luate şi care au părut restrictive în ceea ce priveşte credinţa au fost spre binele oamenilor”, a spus Mario de Mezzo.

Citeşte şi: IPS Teodosie anunţă dacă preoţii se vor vaccina anti-COVID. „Nu oblig pe nimeni. Mulţi specialişti din Medicină sunt reţinuţi”