ÎPS Teodosie, afirmaţie halucinantă cu privire la pelerinii care se infectează cu COVID: Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu

Autoritățile din Constanța se pregătesc de marele pelerinaj care va avea loc mâine, la peștera Sfântului Andrei. Încă de astăzi polițiștii și jandarmii au ieșit în patrulă pentru a verifica oamenii care s-au dus să participe la slujba oficiată de Înalt prea Sfințitul Teodosie.

29 nov. 2020, 18:50
ÎPS Teodosie, afirmaţie halucinantă cu privire la pelerinii care se infectează cu COVID: Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu

ÎPS Teodosie i-a îndemnat pe credincioși să vină mâine în număr cât mai mare. Zeci de pelerini s-au adunat astăzi la Peștera Sfântului Andrei din Constanța pentru a participa la slujba oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Înalt Prea sfințitul Teodosie. Înainte de a ajunge la locație, Arhiepiscopul Tomisului a fost oprit de filtrele de poliție.

Arhiepiscopul Teodosie a venit și cu un îndemn pentru credincioși

„Iubiți frați români puteți să veniti mâine aici aceste autorităţi de la noi vor fi îngăduitoare în fața Sfântului Andrei trebuie să se plece toți şi cârmuitorii și credincioșii să aibă aceasta bucurie în aceasta perioada. Vă aştept pe cât mai mulți mâine să fim în rugăciune”, a spus Teodosie.

Slujba Sfintei Liturghii s-a încheiat aici în ajunul Sfintei Sărbatori de ziua Sfântul Andrei, însă pelerinii abia acum vor începe să vină tot mai mulţi la număr şi asta pentru că mâine este ziua ocrotitorului României, ziua Sfântului Andrei.

Autoritățile rămân însă în alertă . Sute de polițiști și jandarmi vor fi în continuare la datorie, iar credincioșii vor fi verificați la sânge. O unitate de comandă mobilă a fost adusă la fața locului și s-au montat camere ascunse în copaci pentru a supraveghea instigatorii.

ÎPS Teodosie, discurs haluciant:  Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu

ÎPS Teodosie a mers duminică la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei”, în comuna constănțeană Ion Corvin. Mașina în care se afla a fost oprită și verificată la filtrul de poliție, iar apoi lăsată să treacă mai departe. Întrebat de jurnaliști dacă are vreo declarație la el, ÎPS a răspuns tot cu o întrebare: „Ce declarație să aduc?!” .

Arhiepiscopul Tomisului le-a ordonat însă tuturor preoților și călugărilor din Constanța să meargă la mănăstire, la pelerinajul Sfântului Andrei. Ierarhul Tomisului a anunțat că va săvârși duminică și luni Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

Acesta a făcut şi declaraţii halucinante.  Întrebat de jurnalişti dacă nu cumva pierderea unei singure vieți omenești în urma posibilei infectări cu coronavirus la pelerinaj ar fi un preț prea mare plătit pentru ca evenimentul religios să aibă loc, acesta spune că dacă cineva moare în urma infectării cu coronavirus la pelerinajul de luni înseamnă că asta a fost voința Lui Dumnezeu, dar măcar pelerinul a ajuns la sărbătoare.

„Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viața aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu îi chemăm cu forța, îi invităm. Este cuvântul Mântuitorului.

Cine voiește, să vină. Niciodată nu se poate substitui casa Bisericii. Biserica e Biserica, iar casa noastră este casa noastră.datoria noastră pentru a veni la acel ce ne-a creștinat este pentru absolut toți. Eu îmi fac datoria de păstor. Este datoria să îi chem pe toți la locul aceata sfânt. De aceea, voi face invitație publică, inclusiv președintelui României, premierului, miniștrilor, dar și parlamentarilor. Cine crede, să vină”, a declarat ÎPS Teodosie pentru Constanța TV.

 

Citeşte şi: Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, vrea pelerinaj de Sfântul Andrei