Irak: EXPLOZIE în faţa Consulatului Statelor Unite din Erbil. Trei persoane şi-au pierdut viaţa

Trei persoane au fost ucise și cinci rănite în urma exploziei unei mașini-capcană în apropierea consulatului SUA la Erbil, capitala Kurdistanului irakian, transmite AFP, citată de Agerpres. 

17 apr. 2015, 17:40
Irak: EXPLOZIE în faţa Consulatului Statelor Unite din Erbil. Trei persoane şi-au pierdut viaţa

‘O bombă plasată într-o mașină a explodat în fața intrării în consulatul SUA. Se pare că ținta a fost consulatul”, a spus primarul orașului Erbil, Nihad Qoja.

Potrivit Departamentului de Stat, niciun angajat al consulatului american nu a fost rănit în atentat. Marie Harf, purtătoare de cuvânt a diplomației americane, a precizat că deocamdată atacul nu a fost revendicat.
Un martor citat de Reuters a afirmat că la scurt timp după deflagrație a fost auzit un schimb de focuri de armă automată, potrivit Agerpres.

Fotografiile postate pe rețelele de socializare online arătau fum ridicându-se deasupra unui imobil cu mai multe etaje din districtul Ankawa, zonă cu populație majoritar creștină și în care trăiesc numeroși străini.

Deocamdată nu se știe dacă sediul consulatului american la Erbil (nordul Irakului) a fost avariat.

Kurdistanul irakian este un partener important al coaliției conduse de SUA în lupta contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI). Kurzii peshmerga au respins mai multe atacuri ale jihadiștilor în nordul Irakului, adaugă agenția de presă britanică.