Irakian arestat pentru terorism, în Bucureşti. Plănuia să ucidă dilomaţi ai Marii Britanii şi ai SUA

Un bărbat în vârstă de 38 de ani de naţionalitate irakiană a fost arestat, sâmbătă, în Bucureşti, fiind acuzat de terorism. Potrivit procurorilor, acesta şi-ar fi propus să înjunghie diplomaţi ai Marii Britanii pentru a protesta împotriva prezenţei trupelor americane în Irak.

15 dec. 2012, 07:10
Irakian arestat pentru terorism, în Bucureşti. Plănuia să ucidă dilomaţi ai Marii Britanii şi ai SUA

Potrivit DIICOT, KHZR KARIM FRIAD a fost prins în flagrant la zona sediului Ambasadei Marii Britanii şi Irlandei la Bucureşti, având asupra lui un cuţin cu lama de 22 de centimetri. Conform procurorilor, bărbatul ar fi adept al regimului Sadam Hussein şi ar venit în România pentru a protesta împotriva ocupării Irakului.

Procurorii DIICOT aveau informaţii că iranianul, adept al regimului Sadam Hussein, venise în României in scopul săvârşirii de acte teroriste, „cu intenţia de a comite infracţiuni contra vieţii, integrităţii corporale sau sanatatii unor reprezentanţi diplomatici ai Marii Britanii şi S.U.A. în Romania, în semn de protest faţă de acţiunile întreprinse de guvernele acestor state pe teritoriul statului irakian”.

Procurorii DIICOT au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DCCO – Biroul de Investigare a Terorismului.

La propunerea procurorilor D.I.I.C.O.T., Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventiva a cetăşeanului irakian pentru o perioada de 29 de zile.