Irakieni şi iranieni ascunşi printre bagaje, într-o remorcă. Clandestinii au vrut să treacă în România

Cinci persoane din Irak şi Iran, ascunse printre bagaje, într-o remorcă, au fost descoperite vineri, de poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, când încercau să treacă ilegal frontiera.

23 feb. 2018, 11:29
Irakieni şi iranieni ascunşi printre bagaje, într-o remorcă. Clandestinii au vrut să treacă în România

Potrivit unui comunicat al IGPF, cele cinci persoane, doi bărbaţi, două femei şi un minor, au ajuns în PTF Nădlac vineri, la ora 1.38, în remorca acoperită cu prelată a unei autoutilitare, condusă de un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani, domiciliat în judeţul Gorj, ambele înmatriculate în Norvegia.

La controlul de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că în partea din faţă a remorcii erau ascunse, printre bagaje, cele cinci persoane.

Din primele verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni (două femei, un bărbat şi un minor) şi un bărbat iranian, cu vârste cuprinse între 9 şi 45 de ani. Toţi au declarat că intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului român – pentru trafic de migranţi, urmând ca, la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun, precizează comunicatul IGPF.