Iranul a atacat presupuşi terorişti în Siria, ca răspuns la atentatul din Ahvaz

Gardienii Revoluţiei iraniene au anunţat luni dimineaţa că au atacat - cu rachete balistice - ”terorişti” în Siria, ca represalii la atentatul sângeros care a îndoliat pe 22 septembrie oraşul iranian Ahvaz, relatează AFP.

01 oct. 2018, 06:07
Iranul a atacat presupuşi terorişti în Siria, ca răspuns la atentatul din Ahvaz

Iranul anunţă că a atacat ”terorişti” în Siria ca represalii faţă de atentatul de la Ahvaz. ”Cartierul general al celor care se fac vinovaţi de crima teroristă de la Ahvaz a fost atacat acum câteva minute, la est de Eufrat, cu mai multe rachete balistice trase de aripa aerospaţială a Gardienilor Revoluţiei”, a scris armata de elită a republicii islamice pe site.

”Potrivit primelor informaţii, numeroşi terorişti takfiri şi conducători vinovaţi de crima de la Ahvaz au fost ucişi sau răniţi în acest atac”, au adăugat ei, potrivit news.ro

Ei nu au precizat de unde au fost lansate rachetele cu rază lungă de acţiune.

Citeşte şi Teheranul avertizează: Israelul va regreta dacă va ataca Siria

Termenul „takfiri” este folosit de autorităţile iraniene pentru a desemna jihadiştii sunniţi. El derivă din cuvântul arab „takfir” (anatemă), o acuzaţie folosită de aceşti extremişti ca justificare a violenţei contra celor pe care-i consideră impii, potrivit news.ro.

Site-ul Gardienilor Revoluţiei a publicat mai multe fotografii cu dâre de fum şi puncte luminoase pe cerul nopţii, deasupra unui relief muntos deşertic.

Potrivit agenţiei iraniene de presă Fars, apropiată conservatorilor, două tipuri de rachete au fost folosite – Zolfaghar (cu o rază de acţiune de 750 de kilometri) şi Qiam (800 de kilometri).