Iranul a capturat alt petrolier în Strâmtoarea Hormuz. Criza din Golf se adânceşte

Corespondentul Amochai Stein a informat pe Twitter că "Iranul a capturat un alt petrolier în Strâmtoarea Hormuz: Gărzile Revoluţionare au arestat vasul şi 11 membri ai echipajului petrolierului, acuzînd echipajul de "trafic cu combustibil diesel".

16 sept. 2019, 12:44
Iranul a capturat alt petrolier în Strâmtoarea Hormuz. Criza din Golf se adânceşte

Actualul incident de acest fel intervine după acuzaţiile formulate de Teheran pentru rolul ce l-ar fi avut în atacul asupra instalaţiilor saudite. O înaltă oficialitate americană a afirmat că Republica Islamică s-ar fi aflat în spatele acestui atac, potrivit express.co.uk.

„Aceste acuzaţii au fost descrise ca fiind „inacceptabile şi fără fundament”, după cum a declarat Ministerul de Externe la televiziunea de stat.

Duminică, o înaltă oficialitate le-a declarat reporterilor că sunt dovezi despre acest atac care a lovit, sâmbătă, cea mai mare instalaţie de procesare a petrolului, arătând că Iranul s-ar fi aflat la originea atacului asupra celui mai mare procesator de petrol.

Preşedintelte Donald Trump s-a arătat a fi foarte critic la adresa Iranului. „Sunt motive ce mă fac să cred că există un vinovat – şi îl ştiu”, a spus şeful de la Casa Albă.