Iranul a doborât o dronă neidentificată pe coasta Golfului Persic

Publicat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 16:23 // Actualizat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 16:23 // Sursa: romaniatv.net

Armata iraniană a doborât vineri, înainte de zori, o dronă ”neidentificată”, în regiunea Bandar-e Mahshahr, un port situat în sud-vestul Iranului la Golful Persic, potrivit presei iraniene, relatează AFP.

Tasnim - apropiată ultraconservatorilor şi în general bine informată în probleme de Apărare - a precizat că aparatul a fost doborât cu un sistem de rachete de tip Mersad, în primele ore ale zilei de vineri.

Citându-l pe guvernatorul Khuzestanului Gholamreza Chariati, agenţia adaugă că fragmente din aparat, căzute într-o zonă mlăştinoasă, au fost ”găsite de forţele armate” şi făceau obiectul unei anchete.

La 23 octombrie, prăbuşirea unei drone în aceeeaşi provincie, Khuzestan, a fost urmată de publicarea unor articole de presă în care se afirma că a fost doborât un aparat fără pilot necunoscut, potrivit news.ro

Agenţia iraniană de presă Fars a dezminţit, apoi, aceste informaţii şi a precizat că a fost vorba despre o aterizare de urgenţă a unei drone iraniene care aparţine Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice.

Statele Unite şi Iranul aproape s-au înfruntat militar în mod direct după distrugerea de către Teheran, la 20 iunie, a unui avion fără pilot de atac şi supraveghere de tip Globalhawk aparţinând Marinei americane. Teheranul a dat asigurri că avionul a ”încălcat spaţiul aerian iranian”.

Washingtonul a afirmat că se afla în spaţiul aerian internaţional. Preşedintele american Donald Trump a anunţat apoi că a anulat, în ultimul moment, atacuri ca represalii, pentru a nu provoca pierderi umane grave.

Tensiunile între Statele Unite şi Iran ating noi vârfuri de luni de zile, pe fondul unei escaladări militare la Golful Persic şi unor fricţiuni pe tema programului nuclear iranian.

Washingtonul a îndemnat joi comunitatea internaţională să ia măsuri ”dure” cu scopul de a exercita presiuni asupra Iranului, după ce Iranul şi-a reluat activităţile de îmbogăţirea uraniului în uzina subterană de la Fordo, la sud de Teheran.

Prin acordul din 2015, Iranul a acceptat să-şi reducă drastic activităţile nuclare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
23 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H