Iranul a fost lovit de un nou cutremur violent. Încă două seisme au zguduit din temelii țara în urmă cu o zi!

Un nou cutremur a avut loc, luni, în Iran. Seismul a avut magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter.

15 nov. 2021, 12:52
Iranul a fost lovit de un nou cutremur violent. Încă două seisme au zguduit din temelii țara în urmă cu o zi!

Iranul a fost lovit de un nou cutremur violent. Un cutremur de 4,6 grade s-a produs, luni, în Iran. Potrivit INFP, seismul s-a produs la ora 4:02 (ora României), la o adâncime de 10 km.

Iranul a fost lovit de un nou cutremur violent. Încă două seisme au zguduit din temelii țara în urmă cu o zi!

Duminică, două cutremure cu magnitudini de peste 6 grade au zdruncinat o provincie din Iran. Doi oameni au murit, iar mulți alții au fost nevoiți să își părăsească locuințele.

Seismele au fost atât de puternice încât au fost resimțite și de-a lungul golfului Dubai. Potrivit televiziunii de stat, cutremurele au avut magnitudini de 6,3 și 6,4.

Autoritățile au informat că o persoană a murit după ce un stâlp de electricitate s-a prăbușit, iar alta și-au pierdut viața într-o clădire care s-a prăbușit. Centrul Național de Meteorologie al Emiratelor Arabe Unite a anunțat că seismele s-au resimțit și în regiune, însă fără să producă efecte.

Alte cutremure cu magnitudinea de peste 6 grade pe scara Richter care au avut loc în anul 2021:

24 octombrie – Un seism cu magnitudinea de 6,5 s-a produs în nord-estul insulei Taiwan. Seismul a avut loc în comitatul Yilan, din nord-estul insulei asiatice, la ora locală 13.11 (05.11 GMT), la o adâncime de 67 de kilometri.

2 octombrie – Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs în proximitatea Insulelor Vanuatu din sudul Oceanului Pacific. Seismul, a cărui magnitudine a fost actualizată în creştere după ce intensitatea lui fusese estimată iniţial la 6,7, s-a produs la o adâncime de 531 de kilometri.

22 septembrie – Un seism cu magnitudinea 6,5 s-a produs în apropierea coastei statului Nicaragua, la o adâncime de 40 de kilometri.

8 septembrie – Un cutremur cu magnitudinea 7 pe scara Richter s-a produs în sud-estul Mexicului, la o adâncime de 12,6 kilometri.

18 august – Un cutremur cu magnitudinea 6,8 grade pe scara Richter s-a produs în largul arhipelagului Vanuatu, din sudul Pacificului, iar alerta de tsunami pentru zonele învecinate a fost activată. Epicentrul cutremurului a fost stabilit la 91 kilometri adâncime sub solul marin.

Citește și: Asistentul de la autopsie care a filmat sacii cu morții de COVID a venit cu o declarație cutremurătore: ”Asta înseamnă imunizare naturală. Nevaccinații sunt cei care mor, nu cei vaccinați” Anuțul făcut