Iranul a informat SUA că rebelii sirieni dispun de arme chimice

Şeful unei delegaţi parlamentare iraniene, Allaeddine Boroujerdi, aflat în vizită la Damasc, a susţinut sâmbătă că Iranul "a informat oficial SUA" în 2012 că grupările rebele siriene dispun de arme chimice.

01 sept. 2013, 06:48
Iranul a informat SUA că rebelii sirieni dispun de arme chimice

Anul trecut am informat oficial Statele Unite că, în conformitate cu informaţiile noastre, grupurile teroriste (din Siria n.r.) au în posesie arme chimice, însă din nefericire SUA nu au ţinut cont de acest avertisment„, a declarat Boroujerdi, preşedintele Comisiei de Afaceri Externe a parlamentului, care a sosit sâmbătă la Damasc în fruntea unei delegaţii parlamentare.

SUA au rupt relaţiile diplomatice cu Iranul din 1980, după luarea de ostatici de la Ambasada SUA din Teheran, iar relaţiile dintre cele două ţări au rămas glaciale, mai ales în prezent în contextul problemei nucleare iraniene.

CITEŞTE ŞI Congresul american se va reuni pe 9 septembrie pentru a decide dacă DECLARĂ RĂZBOI SIRIEI

Boroujerdi, care a făcut aceste declaraţii după ce s-a întâlnit cu preşedintele legislativului sirian, are în program şi o întrevedere cu preşedintele acestui stat, Bachar al-Assad.

„În calitate de reprezentanţi al Republicii islamice Iran ne declarăm ostilitatea faţă de orice formă de atac sau de război împotriva Siriei”, a mai adăugat el, precizând şi faptul că Teheranul condamnă folosirea de arme chimice împotriva populaţiei civile de către grupurile teroriste ale rebelilor sirieni.