Iranul analizează cutiile negre ale Boeingului 737 în laboratoarele aeroportului din Teheran

Iranul analizează în laboratoarele  Mehrabad cutiile negre ale avionului ucrainean  Boeing 737 care s-a prăbuşit în Ucraina, a anunţat şeful Aviaţiei Civile, Hassan Razai, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

10 ian. 2020, 12:21
Iranul analizează cutiile negre ale Boeingului 737 în laboratoarele aeroportului din Teheran

„Astăzi vom începe să analizăm cutiile negre în laboratorul Aeroportului Internaţional din Mehrabad. Dacă Iranul nu va reuşi să facă aceste analize, vom apela la Rusia, Franţa, Canada şi Ucraina pentru analizarea cutiilor negre ale aparatului de zbor, pentru a evita în acest fel ca datele privind zborul să fie alterate, a spus Hassan Razai. 

Premierul suedez Stefan Loefven a declarat, la rândul său, vineri, că ţara sa va coopera cu Ucraina în această tragedie pentru a se afla adevărul acestui tragic eveniment. De asemenea, sunt încă suspiciuni potrivit cărora aparatul ar fi fost doborât de o rachetă iraniană, potrivit RT.com.

„Ieri am discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Vom coopera îndeaproape cu Ucraina în acesată investigaţie”, a mai spus Loefven.

El a declarat că investigaţiile în această tragedie s-ar putea extinde la scară internaţională. El a mai informat că a avut convorbiri telefonice cu omologul său canadian, Justin Trudeau şi ambii au fost de acord asupra unor investigaţii riguroase, rapide şi transparente.