Iratxe Garcia Perez, șefa socialiștilor din Parlamentul European, laudă măsurile fiscale: „Guvernul a luat decizia corectă. Mare semn de responsabilitate, Marcel Ciolacu”

Iratxe Garcia Perez, șefa socialiștilor din Parlamentul European, spune că Guvernul Ciolacu a luat decizia corectă atunci când a venit cu pachetul de măsuri fiscale.

26 sept. 2023, 17:15
Iratxe Garcia Perez, șefa socialiștilor din Parlamentul European, laudă măsurile fiscale: „Guvernul a luat decizia corectă. Mare semn de responsabilitate, Marcel Ciolacu”

Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu reprezintă un „mare semn de responsabilitate”, a mai spus Iratxe Garcia Perez, într-un mesaj postat pe paina sa de Twitter.

„Guvernul României a luat decizia corectă când a venit cu măsuri fiscale care să permită țării să economisească fonduri Europene, să protejeze oamenii, să aplice PNRR și să evite penalitățile impuse de procedura de deficit excesiv începută în 2019. Mare semn de responsabilitate, Marcel Ciolacu”, a transmis Iratxe Garcia Perez, într-o postare pe Twitter.

Citește și Marcel Ciolacu vine marți în Parlament pentru asumarea răspunderii pe pachetul fiscal. Explicațiile premierului

Executivul s-a întâlnit într-o ședință de guvern pentru a adopta amendamentele depuse de Parlament la proiectul de lege privind măsurile fiscal bugetare.

Marți seara are loc ședința comună a Camerei Deputaților şi Senatului pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

Marcel Ciolacu: Sunt obligat să pun interesul României mai presus

Premierul Ciolacu a spus că funcția pe care o deține îl obligă să pună „interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulțumite” de profit.

„Am decis să îmi asum răspunderea în Parlament pe un pachet de măsuri care vizează stoparea risipei bugetare, lupta împotriva evaziunii și reașezarea sistemului fiscal pe baze echitabile. Ca premier, sunt obligat să pun interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulțumite că fac profituri nu de miliarde de euro, ci “doar” de sute de milioane de euro”, a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Citește și Marcel Ciolacu, anunţ important pentru 5 milioane de pensionari: „Majorările nu vor fi la fel, nu se poate!”