FED CUP. România pierdut barajul cu Germania. În jocul decisiv, Monica Niculescu a ratat două mingi de meci

Monica Niculescu a pierdut cu 6-0, 6-7, 3-6 meciul cu Andrea Petkovic, contând pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup. În finalul setului secund, Monica a ratat de două ori posibilitatea de a închide meciul, ea conducând cu 6-0, 6-5 (40-15) şi fiind la serviciu.

17 apr. 2016, 11:02
FED CUP. România pierdut barajul cu Germania. În jocul decisiv, Monica Niculescu a ratat două mingi de meci

MONICA NICULESCU-ANDREA PETKOVIC LIVE VIDEO DOLCE SPORT 6-0, 6-7, 3-6. Meciul România-Germania, din Fed Cup, şi-a meritat din plin titulatura de „partidă a supravieţuirii”. Mai mult, ultima partidă de simplu a fost şi cea mai pasionantă, cu răsturnări spectaculoase de scor, însă deznodământul ne-a fost nefavorabil.

Imediat după înfrângerea Simonei Halep în faţa lui Angelique Kerber, căpitanul echipei noastre, Alina Tecşor, a luat decizia de a o înlocui pe Irina Begu din meciul de simplu contra lui Petkovic, trimiţând-o pe zgură pe Monica Niculescu.

Monica s-a comportat excelent în primul set, pe care l-a câştigat cu 6-0, în doar 30 de minute. Startul setului secund i-a aparţinut nemţoaicei, care a condus cu 4-1, dar Monica a avut o revenire senzaţională şi a ajuns să conducă, scor 6-5, şi, în plus, urma la serviciu. A condus cu 40-15 şi avea două mingi de meci, însă nu a reuşit să valorifice niciuna, astfel că Petkovic a împins setul în tie-break. Sub influenţa oportunităţii ratate, Monica a pierdut tie-break-ul cu 1-7.

În setul decisiv, Niculescu şi Petkovic au mers cap la cap până la 3-3, finişul aparţinându-i nemţoaicei, care şi-a condus echipa spre victorie. Scor final 0-6, 7-6, 6-3 pentru Petkovic, iar Germania se impune cu scorul general de 3-1 şi rămâne în Grupa Mondială.