Irina Begu, eliminată în turul al treilea la Roland Garros 2018: 1-6, 3-6 cu Caroline Garcia

rina Begu (40 WTA) a pierdut, sâmbătă, meciul cu Caroline Garcia (Franţa), cap de serie numărul 7, disputat în turul al treilea la Roland Garros 2018.

02 iun. 2018, 13:26
Irina Begu, eliminată în turul al treilea la Roland Garros 2018: 1-6, 3-6 cu Caroline Garcia

Irina Begu n-a avut nici o şansă în primul set, pierdut fără drept de apel, 1-6. În al doilea set, Irina Begu a avut o tresărire de orgoliu la 1-5, când a făcut primul break şi s-a apropiat la 3-5, dar Caroline Garcia a închis meciul fără emoţii, 3-6.

Bara şi Buzărnescu, în optimile probei feminine de dublu la Roland Garros

Perechea formată din jucătoarele române Irina Maria Bara şi Mihaela Buzărnescu s-a calificat, sâmbătă, în optimile probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după 2-6, 6-3, 6-3 cu favoritele numărul patru, Latisha Chan (Taiwan) şi Bethanie Mattek-Sands (SUA). Bara şi Buzărnescu au obţinut victoria după exact două ore de joc. Cele două perechi şi-au împărţit perioadele de dominare, Chan şi Mattek-Sands controlând primul set, după care româncele s-au impus clar în următoarele două acte, obţinând o victorie nescontată. Chan şi Mattek-Sands au comis 6 duble greşeli, iar româncele au avut 3, transformând doar 8 din cele 20 de şanse de break. Bara şi Buzărnescu şi-au asigurat un cec de 41.000 de euro şi 240 de puncte WTA la dublu, iar în optimi vor înfrunta americancele Jennifer Brady şi Vania King.

În optimi la dublu va mai evolua şi Sorana Cîrstea, alături de Sara Sorribes Tormo (Spania), contra cuplului format din Hao-Ching Chan (Taiwan) şi Zhaoxuan Yang (China), favoritele numărul opt.

De remarcat că Buzărnescu este calificată şi în optimi la simplu. Tot sâmbătă este programată să joace în turul al doilea la dublu Irina-Camelia Begu, alături de chinezoaica Qiang Wang, împotriva perechii Andreja Klepac (Slovenia)/María José Martinez Sanchez (Spania).

Şarapova şi Muguruza merg mai departe, Kvitova e out!

Maria Şarapova (30 WTA) a trecut surprinzător de uşor, sâmbătă, în şaisprezecimile turneului de la Roland Garros, de a şasea jucătoare a lumii, Karolina Pliskova, scor 6-2, 6-1.

Campioană de două ori, Maria Sharapova, ar putea să se confrunte cu Serena Williams în Open-ul francez, după ce a bătut-o la Paris pe jucătoarea nr 7 ca favorită, Karolina Pliskova.

Rusoaica a jucat superior cehoaicei care anul trecut a fost în semifinalele de la Roland Garros şi ar putea să o întâlnească pe Serena Williams dacă americanca va trece astăzi de germanca Julia Goerges 

Serena joacă la primul Grand Slam după o pauză făcută anul trecut pentru a da naştere primului său copil.

Garbine Muguruza, a treia pe lista capilor de serie, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a trecut sâmbătă în două seturi, 6-0, 6-2, de australianca Samantha Stosur.

În optimi, Muguruza va da piept cu slovaca Magdalena Rybarikova, cap de serie nr.19, sau cu ucraineanca Lesia Ţurenko, nr. 40 mondial.

Încă o „bombă” la Roland Garros! Petra Kvitova, a 8-a favorită, jucătoarea care a câştigat recent turneul de la Madrid, pierde în turul 3 în faţa estonei Anett Kontavei (cap de serie 25). Aventura Petrei a luat sfârşit după două seturi lungi, ambele adjudecate la tie-break de Anett: 7-6(6), 7-6(4).