Irina Begu, după victoria cu Timea Bacsinszky: A fost greu din punct de vedere emoţional

Irina Begu a declarat, după victoria obţinută în faţa jucătoarei elveţiene Timea Bacsinszky, că a fost emoţionată şi din acest motiv partida a fost mai dificilă pentru ea.

21 apr. 2018, 14:18
Irina Begu, după victoria cu Timea Bacsinszky: A fost greu din punct de vedere emoţional

A fost un meci greu din punct de vedere emoţional. Am început mai greu, dar pe parcurs am început să simt mult mai bine mingea, am început să variez şi să joc exact ce am stabilit împreună cu echipa. Vreau să vă mulţumesc foarte mult, voi faceţi aceste momente speciale. Este atât de frumos să joci în faţa unui public atât de numeros, vă mulţumesc din toată inima„, a declarat Irina Begu, la interviul de pe teren.

La conferinţa de presă, Irina Begu a declarat: „Sunt foarte fericită, mă bucur că e 2-0. A fost un meci greu, emoţional, iar emoţiile au fost o presiune în plus. Domnul Segărceanu m-a ales şi îmi doream mult să câştig. Am avut o tactică bine stabilită şi m-am concentrat pe ce am avut de făcut, dar emoţional a fost foarte greu după ceremonie. Cea mai grea zi e prima, dar a trecut, iar a doua zi eşti mai relaxată„.

Citeşte şi FED CUP. Timea Bacsinszky a plâns la conferinţa de presă. Şi-a amintit de bunici şi de copilăria la Satu Mare

Referitor la faptul că Florin Segărceanu a preferat-o pe ea Soranei Cîrstea la simplu, Begu a afirmat că între ea şi colega sa nu a existat vreun conflict. „Cred că mai multe discuţii şi presiune a făcut presa. Domnul Segărceanu a considerat că am un joc mai variat şi ţin mingea mai mult în teren. Între noi nu a fost o ceartă. Poate e normal ca Sorana să fie supărată, dar dacă ţineţi minte, când am jucat cu Belgia eu eram numărul unu, iar Monica Niculescu a intrat în locul meu. Eu nu am fost supărată atunci„, a explicat ea.

Irina Begu, locul 38 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-1, pe Timea Bacsinszky, locul 46 WTA, iar România conduce cu 2-0 întâlnirea cu Elveţia din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

În primul meci al zilei, Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1, pe Viktorija Golubic, locul 115 WTA.

Duminică, partidele se vor desfăşura după următorul program, începând cu ora 12.00:

Simona Halep – Timea Bacsinszky (3-1 în întâlnirile directe);

Irina Begu – Viktorija Golubic (2-0);

Irina Begu/Simona Halep – Patty Schnyder/Jil Teichmann.

Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a FedCup by BNP Paribas.