Irina Lepşa, două medalii de argint la Europenele de haltere din Norvegia

Irina Lepșa a câștigat două medalii de argint, la stilul aruncat și la total, la categoria 58 kg, marți, în a treia zi a Campionatelor Europene de haltere de la Forde (Norvegia), a anunțat federația română de profil.

12 apr. 2016, 17:45
Irina Lepşa, două medalii de argint la Europenele de haltere din Norvegia

Irina Lepșa a obținut argintul la aruncat, cu 117 kg. Aurul a revenit sportivei Boianka Kostova, din Azerbaidjan, cu 130 kg, iar în posesia bronzului a intrat poloneza Joanna Lochowska, cu 114 kg.

La total, Irina Lepșa a ocupat de asemenea locul 2, cu 205 kg. Pe primul loc s-a clasat, detașat, Boianka Kostova, sportiva de origine bulgară ce reprezintă acum Azerbaidjanul, cu 235 kg. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat poloneza Joanna Lochowska, cu 204 kg.

La smuls, Irina Lepșa s-a clasat pe poziția a 5-a, cu 88 kg. Aurul a revenit tot Boiankăi Kostova, cu 105 kg, argintul, ucrainencei Veronika Ivasiuk, cu 90 kg, iar bronzul, Joannei Lochowska, tot cu 90 kg.

Sportivii români au cucerit până acum opt medalii, trei de aur, două de argint și trei de bronz, la Europenele de la Forde (Norvegia). În primele zile ale competiției, Cristina Iovu (53 kg) a obținut aur la total și aruncat și bronz la smuls, Monica Suneta Csengeri (48 kg) a luat aurul la smuls și bronz la total, iar Ilie Constantin Ciotoiu (56 kg) a cucerit bronzul la total.

Obiectivul delegației României la Campionatele Europene era câștigarea a două medalii și clasarea a doi sportivi pe locurile 4-6, potrivit lui Nicu Vlad, președintele FR Haltere. România mai are în competiție patru sportivi, Dumitru Captari (77 kg), Răzvan Constantin Martin (77 kg), Gabriel Sîncrăian (85 kg) și Gheorghii Cernei (85 kg).