Irina Loghin face o mărturisire surprinzătoare: Se spunea că Elena Ceaușescu era geloasă pe mine!

Irina Loghin este una dintre cele mai apreciate și iubite cântărețe de muzică populară. Puţini ştiu însă că însuşi Nicolae Ceauşescu a declarat-o chiar solista numărul unu a României.

02 iun. 2021, 15:56
Irina Loghin face o mărturisire surprinzătoare: Se spunea că Elena Ceaușescu era geloasă pe mine!

Irina Loghin face o mărturisire surprinzătoare. Nicolae Ceauşescu cunoaștea foarte bine piesele cântate de ea și chiar și de Benone Sinulescu. Mai mult decât atât, dictatorul cunoaștea foarte bine piesele cântate de ea și chiar și de Benone Sinulescu.

Irina Loghin face o mărturisire surprinzătoare: Se spunea că Elena Ceaușescu era geloasă pe mine!

„Îi plăceau romanțele. A cântat odată Benone Sinulescu şi, după ce a ieşit din scenă, a venit Ceauşescu în cabina unde stăteam noi şi i-a spus: Vezi că ai uitat o strofă!. Benone a zis: Da, o ştiu, dar am zis să nu o lungesc. Zice: Nu, melodia trebuie cântată aşa cum este ea, are o continuare, are o legătură.

Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac. Dar Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine, pentru că eram mult prea iubită de public. Dar eu ştiu că a fost mâna unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente, ceea ce nu era adevărat.”, a dezvăluit cântăreața în emisiunea „Legendele”, a lui Dan Negru.

Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret. Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei”, povestea Irina Loghin într-un interviu pentru revista Taifasuri.

De altfel, cântăreaţa de muzică populară a povestit drama prin care a trecut în copilărie.

„Am rămas marcată pe viaţă de o întâmplare destul de emoţionantă. Faptul că stăteam într-un cătun, veneau lupi. Fratele meu cu un vecin au zis să merg să duc oile înapoi. Şi m-am dus, am urcat prin lăstărişul ala, până sus. Îmi era puţin urât. Când am ajuns acolo, acolo erau foarte mulţi scaieţi din aştia cu mărăci, care agăţau. Şi lângă ei văd un câine. Stătea cu capul în jos şi când m-a simţit a făcut ochii mari la mine.

Aveam o căţeluşă lup şi am crezut că este căşeluşa mea Dolfa. Când m-am dus mai aproape mai erau vreo şase, şapte. Erau haită de lupi. Am început să ţip. Fratele era destul de departe de mine. Oile au mirosit treaba asta… m-au şi auzit ţipând şi au început să fugă. Eu după oi şi lupii după mine. Fratele şi celălalt băiat au început să fluiere când m-au văzut că coboram. Şi am rămas cu o teamă„, a declarat Irina Loghin.

Citeşte şi: Cum arată Irina Loghin la 82 de ani. Meniul prin care reușește să se mențină în formă: ”Mânânc sarmale de pește, mâncare de leurdă”


loading...
Partenerii noștri