Irina Tănase, despre noul dosar al lui Dragnea: „Ei spun că traficul de influenţă este în legătură cu a doua vizită, dar ea nu a mai avut loc”

Logodnica fostului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a intervenit joi, prin videoconferinţă, în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu, pentru a dezvălui informaţii legate de noul dosar în care Dragnea este urmărit de DNA, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă în vederea obţinerii unei invitaţii la inaugurarea mandatului lui Donald Trump, din 2017.

14 ian. 2021, 22:39
Irina Tănase, despre noul dosar al lui Dragnea: „Ei spun că traficul de influenţă este în legătură cu a doua vizită, dar ea nu a mai avut loc”

Irina Tănase a dezvăluit că Liviu Dragnea nu a fost audiat până acum în acest dosar şi se întreabă de ce Sorin Grindeanu, care a participat şi el la eveniment, este doar martor în dosar, iar ambasadorul SUA în România de la acea vreme, Hans Klemm, nu are nicio calitate.

„Ieri am aflat. A primit Liviu ieri o citatie sa se prezinte la DNA in calitate de suspect si s-a prezentat. Eu pot sa va spun ca au fost audiati foarte multi oameni, si cei de la parlament, si ministrul de Externe si fostul premier, cei care s-au ocupat de aceasta vizita.

As vrea sa fac doua mentiuni. In ceea ce DNA a dat catre presa se mentioneaza ca rechizitoriul e facut pe suspiciune rezonabila.

Din momentul in care invitatia a venit la PSD ea a urmat toate procedurile parlamentare, totul s-a facut super corect. Din discutia cu contractele, mi-a povestit Liviu ca Hans Klemm a fost in birou la el si i-a cerut sa-i intermedieze niste contracte pentru nste firme. Liviu i-a explicat ca este ilegal, iar domnul Klemm a mers la ministrul Economiei, dar domnul Klemm nu are nicio calitate in dosar.

Se vorbeste de doua vizite, dintre care una nu s-a intamplat. Ei spun ca traficul de influenta e pentru a doua vizita. Liviu a mai primit invitatii la acelasi nivel si inainte sa fie presedintele PSD, deci nu ar fi avut nevoie de interventii. Important este ca ei spun ca traficul de influenta e pentru a doua vizita, care nu a mai avut loc.

Liviu mi-a spus ca este scarbit, ca in timp ce unii sunt ocupati sa jefuiasca tara, altii sunt preocupati de vizita din 2017. Mi-a zis ca procurorii mai bine ar fi preocupati de marea coruptie din Romania, decat de o vizita care nu influenteaza deloc traiul romanilor la acest moment.

Irina Tănase: Liviu are decizie definitivă pentru dreptul la muncă, dar Penitenciarul Rahova o încalcă

Atata timp cat dosarul e din 2018 si tu vii si ma intrebi in 2021, este posibil sa se incerce intarzierea eliberarii conditionate. Domnul Grindeanu de ce nu este acuzat, ca era major si responsabil, el este doar martor.

In America exista un registru, in care esti trecut daca platesti orice serviciu de lobby. Domnul Grindeanu era prim-ministru, este vinovat doar Dragnea.

Liviu a reusit sa i se faca RMN-urile, a fost dus inapoi la penitenciar si nu i s-a comunicat niciun rezultat. Rezultatele au fost preluate de agentii care au fost cu el la clinica, deci au ajuns la penitenciar, dar noi nu stim nimic de ele.

El este acum la penitenciar, nu la spital. A avut comisia de munca luni si i s-a spus ca nu poate fi dus la munca, pentru ca trebuie sa i se faca niste RMN-uri. El a intrebat a cui e responsabilitatea sa i se faca RMN-urile, pentru ca s-a si oferit sa le plateasca. S-au facut luni, dar nu stim nimic de atunci.

In sistemul ANP nu exista medic de medicina munci, deci ei nu-ti pot refuza dreptul la munca, ci maxim sa fii pus sa dai o declaratie pe propria raspundere. Are hotarare definitiva din septembrie 2020, care spune clar ca i s-a incalcat dreptul la munca, dar penitenciarul Rahova nu o respecta.”, a declarat Irina Tănase.

Citeşte şi: Dosarul Băneasa. Dovezile care arată că judecătorul Ion-Tudoran a inventat probe