Irlanda, cea mai primitoare ţară pentru refugiaţii sirieni. SONDAJ

Irlandezii au fost evaluaţi drept cei mai primitori cetăţeni europeni în faţa sosirii refugiaţilor sirieni, conform unui sondaj efectuat de Comitetul Internaţional pentru Salvare (CIS), preluat de site-ul irlandez The Journal.

16 sept. 2016, 17:14
Irlanda, cea mai primitoare ţară pentru refugiaţii sirieni. SONDAJ

În cadrul studiului au participat 12 state membre ale Uniunii Europene.

Studiul a fost publicat vineri şi demonstrează cum nouă din zece respondenţi irlandezi (87%) au exprimat un oarecare grad de compasiune în faţa sosirii în Irlanda a refugiaţilor sirieni.

Irlanda a fost urmată de Spania cu 87 %, Germania-84% şi Portugalia-84%.

Angela Merkel are soluţia pentru criza refugiaţilor: integrarea cât mai rapidă pe piaţa muncii

Directorul executiv CIS, David Miliband, susţine astfel că rezultatele studiului relevă faptul că majoritatea europenilor nu „s-au dezumanizat”.

Potrivit acestuia, studiul reprezintă „o solicitare clară pentru Guvern de a combina competenţele cu compasiunea în faţa crizei refugieţilor”.

CITEŞTE ŞI Mii de migranţi dau în judecată GERMANIA. Ce vor refugiaţii de la guvernul german

Sondajul arată că 39% dintre cetăţenii irlandezi şi-au exprimat îngrijorarea punând presiune asupra sistemului de asistenţă socială al statului, în timp ce 36 % se teme că refugiaţii vor pune presiune asupra serviciilor publice precum educaţie, sistemul de sănătate sau al locuinţelor.

Peste un sfert (27%) din populaţia irlandeză chestionată a afirmat că cheltuielile în privinţa îngrijirii refugiaţilor care fug din calea conflictului sirian ar impune cheltuieli mult prea mari din partea Guvernului, scrie Mediafax. 

Citeşte şi Administraţia Obama intenţionează să crească numărul de refugiaţi primiţi în Statele Unite.