IRLANDA DE NORD – ROMÂNIA 1-1

UPDATE Liga Naţiunilor: România a remizat cu Irlanda de Nord, scor 1-1, şi a încheiat pe locul 3 Grupa 1 în Divizia B. În aceeaşi grupă, Austria a terminat la egalitate cu Norvegia, pe teren propriu, scor 1-1, înscriind golul egalizator în minutul 90+4

18 nov. 2020, 13:21
IRLANDA DE NORD – ROMÂNIA 1-1
IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA LIVE VIDEO

Reprezentativa României a remizat, miercuri seară, la Belfast, scor 1-1 (0-0), cu selecţionata Irlandei de Nord, în ultima etapă a Grupei 1 a Diviziei B din cadrul Ligii Naţiunilor. În celălalt meci din grupă, liderul Austria a remizat acasă cu Norvegia, scor 1-1, datorită unui gol marcat în minutul 90+4. Nord-irlandezii au retrogradat în Divizia C, ocupanta primului loc promovează în Divizia A.

IRLANDA DE NORD – ROMÂNIA LIVE VIDEO ONLINE. România înfruntă joi seară Irlanda de Nord, de la ora 21:45, într-un meci din grupele Nations League. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe romaniatv.net  și în direct la Pro TV.

Echipele de start:

Irlanda de Nord: Farrell – Ballard, J. Evans, Cathcart – Kennedy, McNair, Smith, McCann, Dallas – Magennis, Boyce
Rezerve: McGovern, Hazard – C. McLaughlin, Lewis, Flanagan, Galbraith, R. McLaughlin, Washington, Whyte

România: Tătăruşanu – Nedelcearu, Cristea, Toşca – Creţu, Marin, Nistor, Camora – Man, Alibec, Tănase
Rezerve: Bălgrădean, Lazar – Mitrea, Puşcaş, Maxim, Ganea, Mogoş, Albu, Ţîru, Bicfalvi, Manea, Băluţă

IRLANDA DE NORD – ROMÂNIA LIVE VIDEO. Calculele FRF

România se află pe locul 21, iar acum ne mai rugăm doar ca rușii să obțină în Serbia un rezultat mai slab decât al nostru în Irlanda de Nord: noi victorie – ei remiză, noi egal – ei înfrângere. Trupa lui Rădoi a profitat de anularea partidei cu Norvegia și, fără să verse un gram de sudoare, a urcat încă un loc în clasamentul după care UEFA va alcătui grupele valorice la tragerea la sorți CM 2022. De acum ar mai rămâne de depășit un singur hop: Rusia!

Diferența față de Jirkov, Ceryshev și compania s-a redus la numai 3.09 puncte, putând fi anihilată în două scenarii favorabile pentru România în funcție de rezultatul nostru în Irlanda de Nord și de deznodământul din partida Serbia – Rusia, ambele programate miercuri, ora 21:45:

  • batem la Belfast și Rusia nu câștigă la Belgrad (se ajunge la topul următor: 20. România 1473.09 p / 21. Rusia 1469.03 p la remiză sau 1461.53 p la înfrângere);
  • remizăm în Irlanda de Nord și Rusia pierde în Serbia (se ajunge la topul următor: 20. România 1465.59 p / 21. Rusia 1461.53 p).

Răzvan Marin: „Irlanda de Nord e o echipă puternică fizic”

Răzvan Marin (24 de ani), mijlocașul echipei Cagliari, a lăsat să se înțeleagă, în timpul unei conferințe de presă, că soarta partidei de azi, ora 21:45, cu Irlanda de Nord, se va decide la mijlocul terenului.

”Irlanda de Nord are o echipă puternică fizic, vom avea de muncă cu ei la mijlocul terenului în special. Sunt lucruri care nu mai depind de noi, încercăm să ne facem treaba pe teren, am avut meciuri bune și mai puțin bune. Am avut puțin mai mult timp să pregătim această partidă pentru că nu am jucat cu Norvegia, normal ar trebui să fim mai proaspeți.

Am fost mândru că am purtat banderola de căpitan la 24 de ani, sper să o fac și în continuare, sunt unul din cei mai vechi din selecția actuală, mă bucur. Noi ne gândim să terminăm pe locul 2 în grupă, urna 2 valorică nu depinde de noi, ci de un rezultat favorabil între Rusia și Serbia”, a declarat fostul jucător de la Ajax Amsterdam.

Răzvan Marin a fost căpitan în meciul cu Belarus întrucât Ciprian Tătărușanu, cel care poartă banderola în absența lui Vlad Chiricheș (accidentat), a fost lăsat pe bancă de Mirel Rădoi. În locul său a apărat David Lazar.

Ultima etapă din Liga Naţiunilor:
miercuri, 21:45: Irlanda de Nord – România
miercuri, 21:45: Austria – Norvegia

 

Clasamentul Grupei B1:
1. Austria 12p (5 meciuri)
2. Norvegia 9p (4 meciuri)
3. România 4p (4 meciuri)
4. Irlanda de Nord 1p (5 meciuri)

„Suntem nevinovați!” Norvegia nu acceptă să piardă la masa verde contra României. Scrisoarea trimisă la UEFA. Norvegienii se consideră nevinovați, având în vedere că decizia de a nu călători la București nu le-a aparținut celor din federație, ci autorităților naționale.

„Noi suntem de părere că meciul trebuie reprogramat. Dacă nu se poate, atunci ar trebui tras la sorți rezultatul: 1-0, 0-0 sau 0-1. Dacă niciuna dintre echipe nu poate fi învinovățită pentru anularea meciului, aceasta este alternativa, iar noi spre asta mergem.

Suntem nevinovați în această situație, fiind obligați să intrăm în carantină”, spune Nils Fisketjonn, directorul de competiții din cadrul Federației Norvegiene de Fotbal, pentru VG.

IRLANDA DE NORD – ROMÂNIA LIVE VIDEO. Mirel Rădoi: ”Nu suntem la mâna noastră”

Mirel Rădoi a dezvăluit că a încercat să-i mobilizeze pe elevii săi după ce Norvegia nu s-a prezentat la partida de la București.

”Au părut relaxați, nici acum nu suntem siguri, le-am explicat importanța punctelor, coeficient, ne trebuie un rezultat pozitiv.

Nu suntem la mâna noastră, dacă Rusia bate în Serbia e de prisos, dacă fac egal, noi trebuie să batem, sunt mai mulți factori. Noi trebuie să învingem în Irlanda de Nord și i-am motivat pe jucători,” a precizat selecționerul la conferința de presă.

Irlanda de Nord luptă pentru evitarea retrogradării

Dacă România va obține cele trei puncte cu Norvegia la „masa verde”, Irlanda de Nord va încheia pe ultima poziție indiferent de rezultatul meciului de la Belfast. În caz contrar, dacă tricolorii pierd meciul prin posibila tragere la sorți solicitată de norvegieni, partida va fi una decisivă pentru evitarea retrogradării în Liga C.

Ian Baraclough, selecționerul Irlandei de Nord, spune că, indiferent de hotărârea care va fi luată de comisiile UEFA, echipa sa va căuta victoria.

„Nu va schimba nimic modul în care vom aborda jocul. Avem un plan, am pregătit meciul și cunoaștem calitățile României. Noi vrem să câștigăm, indiferent de hotărârea UEFA (n.r – în cazul meciului România – Norvegia). Vom lăsa la aprecierea lor, noi nu putem controla nimic și vom intra cu gânduri pozitive pe teren.

Băieții și-au demonstrat caracterul la meciul cu Austria. Jucătorii experimentați și-au spus cuvântul, iar nimic nu îmi lasă de înțeles că Steven Davis (n.r – căpitanul echipei, scos din lotul pentru meciul cu România) nu are de gând să mai joace”, a declarat Baraclough, potrivit BT.